Copii si parinti, psihologi si asistenti sociali, elevi de gimnaziu si liceeni care fac voluntariat in centrele de asistenta au traversat, joi, muncipiul Bacau intr-un mars civic.

Actiunea a fost organizata de Asociatia “Betania”-Centrul “Delfinul” in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau, Asociatia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Neuromotor – Centrul “Daniel”, Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica si Palatul Copiilor. Dotati cu baloane albastre si pancarte, organizatorii si invitatii s-au adunat, la ora 12, in fata Casei de Asigurari de Sanatate si au pornit catre Piata Tricolorului.

“Marsul Autismului”, parte a Campaniei de Sensibilizare si Constientizare a Autismului “Informeaza-te, accepta, sustine!”, a avut drept scop sa atraga atentia asupra situatiei persoanelor cu tulburari din spectrul autist si sa le aminteasca bacauanilor ca au nevoie de iubire si sprijin pentru a se integra in comunitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate pentru acesti copii deosebiti nu ramane decat reclama pentru ca implicarea umana si financiara a autoritatilor locale si judetene este zero. Nu vor sa se implice in programe concrete de recuperare si adaptare a acestora in societate, hotarandu-le soarta astfel incat acestia sa ramana mereu dependenti. Domnilor care pecetluiti destine v-ati intrebat vreodata ce vor face acesti copii care vor deveni adulti, dupa ce vor disparea cei apropiati lor?

LĂSAȚI UN MESAJ