18 mai 2024
ActualitateControale la centrele sociale din cadrul DGASPC Bacău

Controale la centrele sociale din cadrul DGASPC Bacău

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a demarat o serie de verificări în centrele sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău.

În perioada care urmează, împreună cu dl. Cristian Codreanu- director DGASPC Bacău, va fi verificat modul de desfășurare și organizare a activității angajaților, condițiile de lucru, dar mai ales aplicarea standardelor de calitate în acordarea serviciilor sociale.

Astăzi a fost întreprins o vizită de lucru la Centrul administrativ din Aleea Ghioceilor, unde își desfășoară activitatea aproximativ 100 de angajați.În cadrul acestui centru sunt acordate servicii precum:

📌 evaluarea şi încadrarea în grad de handicap – aproximativ 22.000 de beneficiari din tot județul;
📌 asigurarea măsurilor de protecție, orientare școlară și socială prin intermediul Comisiei pentru Protecția Copilului– având ca beneficiari 3.000 de copii;
📌 terapie pentru copiii care suferă de tulburări de spectru autist și tratament pentru cei cu dizabilități- 200 de beneficiari;
📌 coordonarea proceselor de adopții prin intermediul serviciului specific – în prezent, 79 de familii sunt atestate în vederea adopției.

De asemenea, la acest sediu administrativ, avem în vedere creșterea eficienței energetice a clădirii, în cadrul proiectului care a fost depus în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și o serie de colaboratori europeni. Valoarea investițiilor este de aprox. 1.6 mil. euro și vizează reducerea consumului de energie în clădirile publice, îmbunătățirea eficienței energetice și folosirea unor surse alternative de energie.

“În centrele coordonate de DGASPC vor urma verificări, astfel încât, să fim predictibili în ceea ce privește necesitățile beneficiarilor și a angajaților. Administrația județeană protejează drepturile persoanelor vulnerabile și implementează măsurile specifice pentru respectarea standardelor de calitate în domeniul asistenței sociale.”

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri