Gabriel Corodeanu (foto), fost consilier local, s-a plâns la ultima sedinta de Consiliu Local ca la plata taxei de salubrizare ar fi inclusi si copiii, drept urmare „taxa a crescut anul acesta, nu e mai mica cum s-a tot spus. O familie cu doi copii plateste in loc de 144 lei cum a fost anul trecut, 280 de lei. Daca se poate, copiii ar putea fi scutiti la aceasta taxa”, a spus Corodeanu.

„Se vor plati doar 12 lei / lunar pentru familie!”, arata primarul Romeo Stavarache pe pagina sa de facebook, acolo unde a postat un anunt intitulat „S-a redus taxa de salubritate cu minim 50%”. Aici, la intrebarea unui bacauan care are trei copii, vizavi de cuantumul taxei, primarul raspunde ca, de fapt, o familie va achita doar 12 lei lunar, o suma calculata pentru doua persoane.

Dupa primele comentarii de apreciere, au aparut si primii critici. Si ceea ce au scris n-au fost tocmai „amabilitati”. „Cadou de an electoral, nu? Daca anul acesta este 6 lei, anul viitor o sa fie 20 lei. Sunt satula de vrajeli”, a scris Ramona Epure. „Gogosi, domnule primar! De ce sa plateasca persoanele care sunt plecate in strainatate salubritate caci au fost nevoiti sa paraseasca tara sa poata creste copiii”, a spus Domnica Acasandrei.

PUBLICITATE

„Impozitul pe locuinta il veti plati indiferent unde locuiti, taxa de salubritate se plateste in acest an conform Codului Fiscal aprobat prin lege pe persoana! Pentru apartamentele goale, se plateste doar taxa pe o singura persoana, pentru un an se plateste doar 72 lei!”, a replicat Stavarache.

Daca pe tema salubrizarii parerile au fost impartite, bacauanii au inceput sa intrebe si când se vor derula anumite investitii in cartiere. Judecând dupa raspunsurile primite, anul acesta este al marilor santiere in cartiere, fiind promise investitii in Serbanesti sau Aviatori, acolo unde ar fi disponibile milioane de euro.

Asta, in conditiile in care, dupa cum va detaliam intr-un articol precedent, anul acesta, bugetul a fost impartit pentru a incheia santierele deschise cu fonduri europene (o parte din bani s-au pierdut, trebuie completati de la bugetul local), iar pentru investitii noi – putine la numar si mici, nu de mare infrastructura – sunt prevazuti doar 7 milioane de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. 2014 apartament gol 0 lei, 2015 apartament gol 144 lei. 2016 apartament gol 72 lei, si adeverinta de la asociatie, in 2015 nu a fost nevoie de adeverinta, acum da , de ce ?

LĂSAȚI UN MESAJ