22 mai 2024
ActualitateContracte de peste 4 milioane euro, cu finanțare europeană prin PNRR, pentru...

Contracte de peste 4 milioane euro, cu finanțare europeană prin PNRR, pentru județul Bacău

Președintele Consiliului Județean a semnat, astăzi, la sediul Direcției Generale Implementare Plan Național de Redresare și Reziliență din București, primul contract de finanțare – prin PNRR – pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a unui obiectiv edilitar-cultural din patrimoniul Consiliului Județean.

În cadrul apelului Componenta 5 – valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, a fost aprobat proiectul care vizează transformarea clădirii Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, din str. 9 Mai, în Bibliotecă Județeană.

“Ne propunem astfel să poziționăm această instituție în zona centrală a orașului și să transformăm obiectivul, cu o suprafață desfășurată de aprox. 7000 mp, într-un spațiu primitor și modern, propice desfășurării activităților educativ- culturale. Vom crea astfel o zonă atractivă pentru cetățenii de toate vârstele, iubitori de carte și de modern, un cadru ce va combina un mediu reconfortant- mult spațiu verde- cu beneficiile oferite de lectura unei cărți bune. Valoarea finanțării obținute este de 3,2 milioane euro”, a declarat Valentin Ivancea.De asemenea, în zilele următoare va fi semnat și contractul pentru extinderea și reabilitarea Clădirii Muzeului de Artă, din strada Nicolae Titulescu, proiect prin care se vor crea condiții optime pentru expunerea lucrărilor de artă și organizarea expozițiilor și evenimentelor artistice. Această construcție unicat, cu o suprafață desfășurată de aprox. 1000 mp, va beneficia de lucrări în valoare de 913.000 euro.

Ambele proiecte aprobate la finanțare prin PNRR prevăd măsuri pentru renovarea și creșterea performanței energetice, prin modernizarea anvelopei clădirilor, instalațiilor și ventilației interioare. Un amănunt relevant este faptul că lucrările de modernizare cuprind și montarea a patru stații de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice cu putere de 22KW, fiecare stație având două puncte de încărcare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri