Consiliul Judetean (CJ) Bacau a semnat, vineri, contractele pentru doua mari investitii in retele de apa sI canalizare, prilej cu care a organizat doua conferinte de presa. Prima a a avut loc la Darmanesti, unde a fost semnat contractul pentru proiectul “Extindere infrastructura retea distributie apa in Buhusi si Moinesti. Extindere infrastructura canalizare in Darmanesti.”

Semnarea contractului de lucrari a avut loc la sediul Primariei Darmanesti, in prezenta mai multor oficiali si invitati: Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, Ionel Floroiu, vicepresedinte al CJ, Constantin Spiridon, primarul orasului, parlamentarii Ionel Palar, Miron Smarandache si Dan Tataru, Razvan Gaina, directorul Companiei Regionale de Apa Bacau (CRAB), consilierii locali, reprezentantii firmelor de constructie si de consultanta, mass-media. Lucrarea a fost atribuita de catre CRAB asocierii SC CONIZ ROMARG SRL – DASRICOM SRL – TRANSCARPAT SRL, prin licitatie deschisa si are o valoare de 56,3 milioane de lei, fara TVA.

Investitia presupune construirea a 54 km de retea, 16 statii de pompare si 3.519 racorduri. “Trebuie apreciati si cei de la CRAB pentru faptul ca solutia data de ei nu a fost infirmata de CNSC si Curtea de Apel, a spus Dragos Benea, presedintele CJ Bacau. Sa analizezi 15 oferte cu 4000-5000 de pagini fiecare nu e usor. La fel s-a intâmplat si la Tg. Ocna. Ambele solutii ale CRAB au fost confirmate de Curtea de Apel.” Iar sa semnezi contractele la inceputul verii inseamna sa asiguri constructorului front de lucru 5-6 luni, a mai spus Benea.

PUBLICITATE

Acoperire de 90 la suta la utilitati

Pentru “aglomerarea urbana” Moinesti s-a contractat executia a 3,5 km de retele si a 160 de bransamente noi, iar pentru Buhusi, 6,2 km de retele si 373 de bransamente. La sediul Primariei Tg. Ocna a fost semnat contractul de lucrari “Extindere infrastructura canalizare in Bacau si Tg. Ocna”, la care au fost prezenti, de asemenea, sefii CJ Bacau, cei trei parlamentari, consilierii locali si, evident, primarul orasului, Stefan Silochi. Lucrarea a fost atribuita societatii Constructii Erbasu SA si are o valoare de 60,7 milioane de lei, fara TVA. Pin acest contract, in Bacau vor fi realizate retele cu o lungime de 42 km, 18 statii de pompare si 2289 racorduri, iar in Tg. Ocna, 27 km de retea, 8 statii de pompare si 1427 racorduri.

Ambele contracte fac parte dintr-un mare proiect – “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bacau” – confinantat prin POS Mediu din Fondul de Coeziune al UE, proiect care are drept obiectiv cresterea gradului de acoperire a populatiei cu servicii de apa si canalizare pâna la 90 la suta in localitatile prinse in program.

“54 km de canalizare la Darmanesti inseamna ceva in viata comunitatii. Toti consilierii mi-au spus ca este o investitie istorica si sper ca firma de constructii sa-si faca treaba si la sfârsitul anului viitor sa fie finalizata lucrarea. Aceasta investitie e rezultatul colaborarii dintre CJ Bacau si Primaria Bacau, dintre Benea si Stavarache.”
Dragos Benea, presedintele CJ Bacau

“Aceasta investitie este nu importanta, ci vitala pentru Darmanesti, un oras cu 14.500 de locuitori si doar un kilometru de canalizare. Orasul este racordat la reteaua de alimentare cu apa si toata lumea are baie, iar apa uzata ajunge in puturi absorbante sau fose vidanjabile. Este o investitie foarte dorita de locuitori.”
Constantin Spiridon, primarul orasului Darmanesti


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. “Orasul” Darmanesti este o rusine de oras daca asa se poate numi. In toti anii trecuti nu s-a facut nimic .Au facut un pod de doua ori , este doar o mancatorie de bani iar centrul Orasului este o rusine. Luati exemplu dragilor de la comuna Dofteana …….ala da primar .

LĂSAȚI UN MESAJ