21 de infracțiuni au fost constatate și aproape 300 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, ieri, de către polițiști, în cadrul activităților desfășurate în județul Bacău pentru creșterea gradului de siguranță publică și prevenirea faptelor antisociale.

La data de 13 februarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța și fluența traficului rutier și pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

În cadrul activităților desfășurate polițiștii au constatat 21 de infracțiuni, din care 20 în flagrant delict. Dintre infracțiunile constatate 14 au fost la regimul circulației rutiere, 4 judiciare și 3 alte genuri de infracțiuni.

PUBLICITATE

Pentru abaterile de normele în vigoare constatate, polițiștii au aplicat 285 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 102 500 de lei și au confiscat bunuri în valoare de 11 953 de lei.

Astfel, polițiștii au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 38 de sancțiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 5 sancțiuni la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 26 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

În cadrul acticităților de fluidizare și monitorizare a traficului rutier polițiștii au aplicat în total 178 de sancțiuni contravenționale și au luat măsura complementară a reținerii permiselor de conducere în vederea suspendării exercitării acestui drept față de 32 de conducători auto. De asemenea, s-a luat măsura retragerii certificatelor de înmatriculare în cinci situații.

În cadrul controalelor efectuate la unitățile de alimentație publică (baruri-discoteci) polițiștii au luat măsuri de snaționare contravențională față de administratorul unei societăți comerciale conform O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, întrucât acesta a vândut produse fără a le înregistra în casa de marcat, în gestiune fiind identificată suma de 2900 lei fără eliberarea bonurilor fiscale.
Suma de bani a fost ridicată în vederea confiscării.
De asemenea, față de administratorul societății s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 333/2003 deoarece, pe perioada organizării discotecii unitatea economică nu deţinea plan de pază pentru activităţile specifice derulate.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au efectuat două percheziții, în municipiul Bacău , la un bărbat de 65 de ani, bănuit că ar comercializa persoanelor sub 18 ani, petarde și artificii.
Au fost identificate 2600 articole pirotehnice, respective petarde și artificii din categoriile 2 și F2, în valoare de aproximativ 900 de lei.
Bunurile în cauză, deținute contrar dispozițiilor legale, au fost ridicate în vederea cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Polițiștii de ordine publică au depistat doi bărbați de 22 și 48 de ani, din comuna Agăș, care au tăitat 30 de arbori nemarcați din pădurile unor cetățeni din aceeași comună.
Materialul lemnos, în volum de 42,5 m.c. și cu o valoare de paroximativ 10 625 de lei, a fost confiscat și predat C.P.F Asău.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

În comuna Măgura pe D.J. 119 B. polițiștii au depistat un un tânăr de 28 de ani, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Conducătorul auto a fost testat cu paratul etilotest, care a indicat concentrația de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ