21 iunie 2024
ActualitateContinuă raziile polițiștilor în Bacău

Continuă raziile polițiștilor în Bacău

La data de 16/17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bacău împreună cu cei de la secțiie urbane și rurale, au desfășurat o acțiune în municipiu pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

              În cadrul activităților au fost legitimate peste 280 de persoane, au fost verificate 200 de autovehicule și au fost efectuate 229 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.  Polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, în valoare totală de 15.000 de lei.

Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, au reținut 4 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

             

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat, de 33 de ani, din comuna Hemeiuși, în timp ce conducea un autoturism pe strada I.L. Caragiale din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

              Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

              Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img