19 aprilie 2024
ActualitateConcursurile pentru directorii de școli vor fi supravegheate video. Subiectele, transmise pe...

Concursurile pentru directorii de școli vor fi supravegheate video. Subiectele, transmise pe canale securizate

Concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de unităţi de învăţământ se vor desfăşura cu supraveghere video, a declarat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților. În plus, subiectele vor fi transmise pe canale securizate. Aceste concursuri se vor derula după aceleaşi reguli precum cele de examen naţional, Bacalaureat, cu supraveghere video, a spus ministrul, iar subiectele vor fi făcute de către experţi în managementul Educaţiei. Principiul va fi ceva mai apropiat de cel de examenul de conducere auto. Nu se va insista pe cunoaşterea, pe memorarea unor articole de lege, ci se va insista pe partea aplicativă, rezolvarea unor situaţii concrete – întrebări scurte, cu răspuns scurt, cu mai multe seturi de subiecte, în aşa fel încât, cine reuşeşte să răspundă merită cu prisosinţă să fie în acea grupare care este calificată pentru a se prezenta, pentru a ocupa un concurs de director.

Data la care va avea loc examenul național pentru concursul de directori de școli este stabilită pe 27 iulie. Pot participa toți cei care vor să fie directori și că nu contează apartenența la Corpul experților în management educațional, așa cum era până acum.

Concursurile de directori s-au organizat ultima dată în 2016/2017. Drept urmare, mandatul de 4 ani pentru ocuparea acestei funcții a unor directori a încetat de drept. Din acest motiv, în județul nostru, de exemplu, la începutul acestui an, Inspectoratul Școlar Județean Bacău a aprobat detașarea în interesul învățământului a 89 de directori și 34 de directori adjuncți pe posturile rămase neocupate în urma concursului care a avut loc în urmă cu mai bine de patru ani. Un al doilea concurs a fost în perioada iunie /august 2017, iar cei numiți pe funcție de conducere au preluat mandatele începând cu 1 septembrie 2017, ceea ce înseamnă acestea vor expira la încheierea actualului an școlar.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri