Asociația pentru Dezvoltare Activă, alături de Asociația Un Zâmbet Bacău și Universitatea George Bacovia, vă invită să participați la prima activitate din seria de consultări destinate tinerilor din cadrul proiectului Acting European 3, ce se va desfășura în zilelele de 8 și 9 februarie 2016, în Clubul Studenților din incinta Universității George Bacovia.

Prin seria de consultări urmărim să facilităm spațiul necesar dezbaterilor și colaborării dintre tineri, lucrători de tineret și responsabilii pentru politici de tineret în vederea dezvoltării unui sistem activ de promovare și susținere a voluntariatului la nivel interjudețean. Printre temele abordate se vor număra: politicile locale de tineret (identificarea problemelor existente și planificarea unor soluții concrete), relația dintre ONG-uri și autoritățile publice, școli și mass media, susținerea și dezvoltarea voluntariatului, nevoi de dezvoltare organizațională ale asociațiilor băcăuane, etc.

Activitatea este împărțită în patru sesiuni de lucru: în prima zi, o activitate de Open Space – pentru identificarea problemelor și nevoilor și o Cafenea publică pentru identificarea soluțiilor; în a doua zi, o masă rotundă în cadrul căreia va fi dezbătută importanța voluntariatului și cetățeniei europene în politicile locale și județene de tineret, urmată de un laborator de idei pentru pentru promovarea importanței voluntariatului și cetățeniei europene în politicile de tineret.

Programul activității de consultare:
Ziua I (08/02/2016)
Ziua II (09/02/2016)
Activitatea de OpenSpace: 11:00 – 13:00
Masa rotunda: 11:00 – 13:00
Coffee break: 13:00 – 13:30
Coffee break: 13:00 – 13:30
Cafeneaua publică: 13:30 – 16:00
Laborator de idei: 13:30 – 16:00

Proiectul Acting European 3 urmărește promovarea cetățeniei europene și a principiilor asociate pentru dezvoltarea unei societăți active și responsabile, facilitarea schimbului de bune practici la nivel interjudețean între lucrătorii de tineret și factorii de decizie pentru influențarea, completarea și elaborarea politicilor publice locale de tineret, dar mai ales vrea să contribuie la dezvoltarea dimensiunii democratice a tinerilor din județele Bacău și Neamț.

În cadrul proiectului, vor avea loc evenimente de promovare a voluntariatului și cetățeniei europene și activități de consultare a tinerilor, în orașele Bacău, Onești, Comănești, Roman și Piatra Neamț – în perioada ianuarie mai 2016, dar și două seminarii interjudețene ce urmăresc facilitarea întâlnirilor dintre tineri, lucrători de tineret și responsabilii pentru politici de tineret pentru dezvoltarea unui sistem activ de promovare și susținere a voluntariatului la nivel interjudețean.

Proiectul Acting European 3 este un proiect interjudețean, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 3 – Dialog Structurat și este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA din Bacău în perioada septembrie 2015 – august 2016.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ