Pentru a pregati cât mai bine Presedintia semestriala a Consiliului UE pe care România o va prelua pentru prima la 1 ianuarie 2019 si pentru a reprezenta cât mai fidel asteptarile tinerilor din România, Ministerul Tineretului si Sportului a lansat o campanie de consultare cu tinerii privind prioritatile tematice pe care tara noastra ar trebui sa le introduca pe agenda semestriala europeana în domeniul tineret.

Întâlnirile folosesc tehnologia spatiului deschis (open space), o metoda interactiva ce permite participantilor sa propuna si sa contribuie la discutii plecând de la nevoile lor reale. Aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul retelei „tineRETEA” in care sunt implicati direct aproximativ 600 de tineri cu vârsta între 14 si 35 de ani la nivel national.

Concluziile acestui set de consultari vor sta la baza propunerilor din partea României ce vor compune prioritatile tarii noastre pe sectorul de tineret.

PUBLICITATE

In judetul Bacau, reprezentanta programului tineRETEA este reprezentat de catre doi lucratori de tineret, Andrei Gabriel Stupu si Sinica Vrinceanu, care impreuna cu prof. Adriana Ciorcila si cu reprezentantul Directiei Judetene de Tineret si Sport Bacau, Theodora Jacota, au sustinut la mijlocul acestei saptamâni in holul mare al hotelului „Sport” din Bacau o intâlnire open space cu 30 de tineri bacauani, aceasta fiind a doua din cele patru intâlniri din reteaua judeteana.

„Open space prezinta o noua perspectiva de consultare si speram sa raspundem participantilor la un numar de cinci propuneri pe prioritatile Consilului Europei, astfel incât România sa aiba un plan foarte bine pus la punct pe probleme de tineret”, a declarat Andrei Gabriel Stupu, reprezentant al programului „tineRETEA”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ