Desi atat municipalitatea cat si Compania de Apa au dat vine pentru incidentul de vineri de pe strada Milcov pe constructorul care face modernizarea, acesta se apara si spune ca a chemat specialistii de la firma care detine conducta de apa dar ca acestia ar fi spus ca nu exista personal disponibil.

“Societatea noastra executa lucrarile de inlocuire a conductei de apa si a observat in faza incipienta a sapaturii, infiltrari de apa in stratul superior de pamant. Intrucat nu era vizibila nici o conducta si apa incepuse sa se infiltreze, la ora 15:00 am anuntat imediat conducerea Companiei Regionale de Apa Bacau, pentru a evalua situatia si a lua masurile
necesare” se arata intr-un comunicat de presa al societatii Phoenix Transbac SRL.

Conform presedintelul Consiliului de Administratie al societatii, Ionut Marius Frigilente, reprezentantii CRAB care au venit la fata locului, au plecat spunand ca nu au personal pentru evaluarea concreta a situatiei, urmand ca acestia sa revina a doua zi. Firma a dexis sa-si opreasca activitatea de pe acest amplasament, asteptand interventia celor de la CRAB.

PUBLICITATE

Numai ca situatia s-a schimbat, in jurul orei 19.00 conducta transformandu-se intr-o fantana arteziana, cu rezultatele care se stiu.

“Cauza principala a acestei avarii a reprezentat fisurarea unui racord mai vechi si anulat necorespunzalor de cei de la CRAB, despre care nu se stia nimic pana la excavarea si vizionarea acestuia. Interventia lor, a constat in anularea acestui racord conform specificatiilor tehnice, lucru care trebuia sa fie facut la data suspendarii lui” – a mai spus Ionut Frigilente.

Firma de constructii nu se considera responsabila pentru nerespectarea tehnologiei de blindare a tevii de catre CRAB. “Mentionam ca lucrarile de sapatura s-au oprit la aproximativ un metru fata de adancimea defectului in momentul observarii infiltratiior la.ora 15:00. Totodata tinem sa precizam ca lucrarile se fac conform tehnologiilor de executie si a cotelor de
sapatura din proiectul tehnic pus la dispozitie de beneficiar, proiect aprobat si avizat de Compania Regionala de Apa” – se mai arata in comunicatul primit la redactie.

Declaratia sa este contrazisa de directorul CRAB.

„Inca din faza proiectului, constructorul primise avizul nostru care stipula pe unde are voie si pe unde nu are voia sa sape. Ei bine, a lucrat pe unde nu trebuia si asa s-a produs avaria. Contrar celor spuse in comunicatul firmei constructoare, nimeni de la Compania de Apa nu a fost anuntat la ora 15 despre cele intâmplate.

Mai mult, din câte am inteles de la populatie, când au provocat avaria au parasit utilajele si au plecat. Noi avem cunostinta foarte exact despre toate retelele de conducte.

Dupa cele intâmplate, am inteles ca se vor opri temporar lucrarile la strada Milcov, pâna când se va gasi o alta solutie tehnica, care sa nu mai lase loc unor astfel de probleme”, a precizat directorul general al Companiei de Apa, Razvan Gaina.

Oprirea, chiar si temporara a santierului este negata de oficialii din primarie care au spus ca lucrarile merg inainte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. bravo fratilor. nu se poate face nimic bun. aviz celor optimisti ca macar acum in marele an electoral se putea face ceva pe aceasta strada. tot nimic. eu zic sa faca tot milcovul sapat 5m adancime si sa fie lasat asa, in conservare. macar nu o sa isi mai rupa nimeni masinile si toata lumea va ocoli aceasta strada.

LĂSAȚI UN MESAJ