Cele mai importante firme românesti de constructii, printre care se numara si trei firme bacauane, au avut in 2012 un profit diminuat la jumatate fata de anul 2011, dupa cum arata datele de la Registrul Comertului.

Mai exact, cele mai mari zece companii de constructii cu actiona¬riat local au obtinut anul trecut profituri nete cumulate de 61,7 mi¬lioane de euro.

Reducerea investitiilor publice, dar si private si con¬curenta din ce în ce mai acer¬ba pentru putinele licitatii care se mai organi¬zeaza în piata si-au pus pu¬ternic am¬prenta asupra ren¬tabilitatii marilor com¬panii românesti de constructii.

PUBLICITATE

Cele doua firme ale omu¬lui de afa¬ceri bacauan Dorinel Umbra-rescu, Spedi¬tion UMB si Tehno¬strade, au ramas si anul trecut cele mai rentabile din rândul com¬pa¬niilor de con¬structii cu actionariat lo¬cal, aducând profituri cumulate de aproape 38 de milioane de euro.

In cazul Tehnostrade, firma a lucrat la drumuri si autostrazi pe care a reusit sa le finalizeze inainte de termen, fiind una dintre cele mai eficiente din acest punct de vedere.

Cealalta mare firma româ¬neasca de constructii din Bacau, PA&CO International, detinuta de Costel Casu¬neanu, a înregistrat cel mai puternic declin al profitului, acesta scazând anul trecut de zece ori fata de 2011, pâna la 0,5 milioane de euro.

Rombet, o alta firma cu nume sonor pe plan local, a avut o soarta si mai dura anul trecut, fiindca Tribunalul Bacau a decis intrarea sa in insolventa, la propria dorinta, pe motivul reorganizarii acesteia. Firma are acum un administrator judiciar, societatea Sierra Quadrant.

Rombet ceruse initial intrarea in procedura simplificata de faliment, dar instanta a decis ca nu sunt intrunite conditiile pentru acest lucru si a propus continuarea perioadei de observatie, dupa cum arata aceleasi documente de la Registrul Comertului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ