Magazin ridicat fara nicio autorizatie

Deasupra pasajului Letea societatea Carotino Forest SRL construieste de luni bune un magazin. In mod ciudat, spatiul – apartinând domeniului public al municipiului – i-a fost concesionat pe 25 de ani abia la sedinta Consiliului Local din 31 august. Practic si faptic, constructia a fost realizata fara nicio autorizatie. Ea nu a atras atentia conducerii Primariei care, la sesizarea cotidianului Desteptarea, a promis efectuarea unor… controale.

De luni bune, pe pasajul pietonal Letea o firma din Bacau construieste un magazin. Lucrarea este acum aproape de finalizare, insa societatea – Carotino Forest – a obtinut permisiunea de a concesiona suprafata pe care construieste abia in sedinta Consiliului Local din 31 august, când alesii au aprobat cu 16 voturi pentru si 2 contra un proiect de hotarâre in acest sens. Practic, pâna la aprobarea in CL a concesionarii, societatea a construit pe un teren aflat in proprietatea municipalitatii, fara sa fie deranjata in vreun fel de reprezentantii acesteia. Politia Primariei, prin intermediul inspectorilor zonali, putea face lumina in acest caz insa, potrivit purtatorului de cuvânt Florin Podoleanu, firma buclucasa are autorizatie de construire. "In urma controlului efectuat de catre inspectorii din serviciul urbanism si disciplina in constructii s-a constatat ca exista autorizatie de construire valabila inca un an de zile. Din punctul de vedere al Politiei Primariei totul este in regula. Noi doar controlam legalitatea autorizatiilor", a afirmat Podoleanu.

PUBLICITATE

"Ne-am autosesizat"

De cealalta parte, reprezentantii Primariei sustin ca "s-au autosesizat" in cazul privind constructia ridicata pe pasajul Letea. Asta, dupa ce timp de mai multe luni magazinul a fost ridicat in deplina liniste de SC Carotino Forest. "In acest caz, Primaria s-a autosesizat, drept urmare s-a dispus efectuarea unui control pentru a se vedea daca cele sesizate de dumneavoastra se confirma. In cazul in care exista derapaje de la prevederile legale se vor lua masurile prevazute de lege", a declarat Ionut Tomescu, purtatorul de cuvânt al Primariei. Raspunsul formulat de Tomescu a fost insusit rapid de Ovidiu Popovici, secretarul Primariei decretând ca daca vor fi descoperite nereguli, societatea va fi aspru amendata.

"Am facut sesizare inainte de sedinta CL"

Florin Suciu, reprezentantul organizatiei ecologiste „Iubim Natura”, a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca a facut sesizare atât la Politia Primariei, cât si la edili, chiar inainte de sedinta Consiliului Local din 31 august. Acestia nu au dat insa curs semnalelor lui Suciu. "Pe 30 august am anuntat si la Primarie, si la Politie ca acolo se construieste fara nicio autorizatie. Nu exista niciun panou de informare la acel magazin. Pe 31 am vrut sa iau cuvântul in sedinta CL insa mi s-a interzis acest lucru. E clar ca toti sunt mâna in mâna. Eu am sesizat si la Prefectura acest caz. Nu se poate sa se construiasca asa in Bacau", a declarat Suciu.

Cine este Carotino?

Conform documentelor de la Registrul Comertului, Carotino Forest este detinuta de Vasile Munteanu. Obiectul principal de activitate al firmei este intretinerea si repararea autovehiculelor. Mândita Munteanu, sotia patronului Carotino Forest, detine societatea Carotino SRL, specializata in activitati de creditare.

Concesionare pe 25 de ani

Potrivit proiectului aprobat in sedinta CL din 31 august, societatea Carotino Forest a concesionat pe 25 de ani o suprafata de 64,17 metri patrati, situata pe strada Bucegi nr.113 – Pasaj Letea. Procedura aleasa de edili a fost concesionare directa, iar pretul stabilit prin hotarâre este de 36,17 lei/metru patrat/an.

Lucian Bogdanel

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ