De ce ar trebui sa va voteze bacauanii?

In primul rând pentru ca am o experienta in administratie de 23 de ani, timp in care am ocupat diverse functii publice: consilier local, viceprimar, subprefect, inspector guvernamental si prefect, prima functie dintr-un judet. De asemenea, am absolvit cursurile Institutului National de Administratie. Ma recomanda experienta, maturitatea, implicarea mea. Sunt bacauan si ii iubesc pe bacauani, sunt omul care stie sa mearga pe jos, cunosc foarte bine Bacaul si problemele bacauanilor. Nu am fost si nu sunt implicat in fapte de coruptie, nu am fost si nu sunt anchetat, nu am si nu am avut niciodata in spate grupuri de interese, ba, dimpotriva, le-am refuzat categoric. Mi-am sustinut singur campania electorala, impreuna cu colegii mei consilieri, dupa posibilitatile noastre. Nu am acceptat niciun sprijin dinafara, nicio sustinere conditionata, asadar voi veni in Primarie cu fruntea sus, stiind ca nu ma asteapta la usa oameni de afaceri carora le-am promis ceva. Am condus directiile de servicii publice si am stat mult pe santierele Bacaului, la Podul Serbanesti, pe strazile din Serbanesti, din Cartierul CFR, Izvoare si Gheraiesti. Am probat si in momentele grele, ale inundatiilor din 2010. Eram prefect si am gestionat destul de bine acele calamitati, apoi am insistat si am avut sustinerea presedintelui Basescu pentru construirea digului pe Siret, de 23 km, care protejeaza zona periferica a Bacaului si patru comune.

Care este oferta dumneavoastra electorala?

PUBLICITATE

Oferta mea cuprinde proiecte realiste, pentru care am identificat si surse de finantare. Eu nu am facut promisiuni doar de dragul de a atrage capital electoral. Unii promit gratuitati la transport, eliminarea taxei de salubritate, dar exista un Cod Fiscal care trebuie respectat. Aceste promisiuni sunt strict electorale si vor ramâne electorale. De la vechea administratie voi prelua Spitalul Municipal, care e un obiectiv foarte necesar, in care s-a investit foarte mult si a carui finalizare pluteste in aer. Trebuie, insa, incheiat un parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta (SJU). Spitalul Municipal, de sine statator, nu poate functiona, trebuie sa fie partener si Ministerul Sanatatii, si SJU. Nu voi abandona proiectele incepute, gen modernizarea retelei termice, a Insulei de Agrement, strazii Milcov, dar nu voi fi cel care sa piarda fonduri europene. Intre problemele care trebuie rezolvate cu celeritate se numara reorganizarea Primariei si realizarea unui audit intern, ca sa vedem situatia gradului de indatorare: ce imprumuturi s-au facut, care e perioada de rambursare, care e perioada de gratie. La ora actuala e o nebuloasa. Prioritara e reorganizarea asociatiilor de proprietari, incurajarea cetatenilor sa ia decizii, precum si reorganizarea Politiei Locale, care nu trebuie sa fie un instrument la mâna primarului. Voi infiinta puncte fixe in toate cartierele, in zonele aglomerate, in zonele rau famate, incât cetateanul sa stie ca gaseste, in 500 m, un politist care sa-i preia problema. Un proiect care e dorit de bacauani este eliminarea câinilor fara stapân, doar prin aplicarea legislatiei existente. Vreau si doresc sa infiintam sectii de sport nautic si agrement. Avem un luciu de apa destul de intins, avem toate conditiile… Un alt proiect vizeaza infiintarea unei gradini zoologice si botanice in Parcul Cancicov. Il reiau, il sustin si vreau sa-l implementez in cel mai scurt timp. Sunt 270 ha in padurea Tamasi: vreau sa realizam, acolo, o tabara scolara, un centru de cantonament pentru sportivi si o zona de agrement pentru bacauani. Un alt proiect la care tin, realizabil fara bani multi, este introducerea traseelor de autobuz in cartierele Izvoare si CFR. Vreau sa continuam anveloparea blocurilor, dar neaparat trebuie consolidate si blocurile cu bulina rosie. In domeniul cultural, mi-am propus achizitionarea si reabilitarea Casei Alecsandri si, intr-unul dintre cinematografele existente, infiintarea unui teatru de animatie. Vreau sa amenajam un centru civic, care sa cuprinda Primaria, Casa Casatoriilor si o biblioteca municipala, iar intre Decebal si Luceafarul, un pietonal care sa fie o oaza verde pentru bacauani.

In final, ce le transmiteti cetatenilor?

Bacauanii trebuie sa inteleaga ca sunt alegeri locale. Sa lase doctrina partidului, chiar daca sunt inregimentati, sa aleaga un gospodar si sa tina cont ca Bacaul, in urmatorii patru ani, trebuie sa se dezvolte. Eu ii indemn in primul rând sa vina la vot. Fac apel si catre fostii mei colegi din PDL, care nu-si mai regasesc identitatea dupa fuziunea cu PNL. Ii asteptam si pe ei. Partidul Miscarea Populara e un partid puternic, nou, format 85 la suta din oameni care n-au mai facut politica. Facem altceva, facem politica cu constitutia in mâna. PSD si PNL au cam terminat ce aveau de spus. Pe bacauani ii chem sa voteze un primar popular, un gospodar pentru acest oras.

PUBLICAT LA COMANDA PMP, CUI 32765141


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.