Opt primari si treisprezece viceprimari a obtinut filiala judeteana a Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE), la alegerile locale, plus un post de vicepresedinte al Consiliului Judetean, ocupat de Marius Gheorghita.

Cei mai importanti primari sunt Viorel Ilie, reales edil al municipiului Moinesti, si Toma Constantin, fost subprefect, care va gospodari orasul Darmanesti.

Dintre cei 13 viceprimari ai ALDE, trei sunt in municipii (Bacau, Onesti, Moinesti) si doi in orase (Tg. Ocna, Darmanesti). “Nu am obtinut functia de viceprimar in Comanesti, Slanic Moldova si Buhusi”, arata deputatul Constantin Avram, presedintele filialei judetene. ALDE Bacau mai are 122 de consilieri comunali, 15 orasenesti si 14 municipali.

Desi sperantele organizatiei se duceau mai sus, “rezultatul e bun pe judet”: 11,69 la suta, fata 13-14 la suta, cât era targetul. Conducerea filialelor care au obtinut sub 5 la suta va fi dizolvata, urmând sa fie numiti lideri interimari.

“Am ramas cea mai puternica filiala din tara. La votul politic suntem sub Satu Mare cu 0,2 la suta, asta insemnând 2 voturi la 1.000, dar la numarul de primari, viceprimari si consilieri nu ne-a depasit nimeni”, a explicat Constantin Avram.

El a adaugat ca ALDE Bacau va aborda cu incredere alegerile parlamentare din toamna pentru ca si-a consolidat structurile politice in teritoriu.

“Ne-am indeplinit cu brio obiectivul de a fi a treia forta politica a judetului Bacau”, a declarat, in final, Constantin Avram.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ