24 iulie 2024
Fapt diversRomânia SurprinzătoareConstanța: După ce s-au numărat de mai multe ori voturile, s-a descoperit...

Constanța: După ce s-au numărat de mai multe ori voturile, s-a descoperit că au votat fără drept doi ucraineni

Alegerile locale din comuna Costinești, județul Constanța, par să nu se încheie prea curând, după ce au fost descoperite nereguli majore în procesul de votare. Dumitru Jeanu, inițial declarat primar cu o marjă de un singur vot, a fost provocat de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici.

Prima renumărare a adus un rezultat spectaculos: un buletin de vot suplimentar a fost descoperit în favoarea lui Mechenici, egalând scorul la 770 de voturi pentru fiecare candidat. Nemulțumit, Mechenici a solicitat o a doua renumărare, care i-a adus un alt buletin în favoarea sa, fiind astfel declarat primar.Nu s-a terminat aici. Dumitru Jeanu a cerut, la rândul său, o nouă renumărare și, într-un alt miracol electoral, un alt buletin de vot a apărut în favoarea sa, readucând scorul la egalitate.

Procesul electoral a devenit un adevărat maraton, buletinele de vot fiind renumărate de cinci ori. Comisia Electorală Județeană și-a pierdut răbdarea și a decis să trimită un reprezentant pentru a supraveghea renumărarea finală. Prefectul județului a reacționat vehement, acuzând comisia de interferență în treburile locale.

În mijlocul acestui haos electoral, s-a descoperit o nouă problemă. Doi cetățeni ucraineni au votat fără drept în alegerile din Costinești. Această neregulă a fost identificată de un „auditor” trimis să investigheze situația.

Conform ultimului rezultat, care rămâne neoficial, Gheorghe Mekenić, candidatul liberal, conduce cu 774 de voturi, în timp ce actualul primar, social-democratul Dumitru Jeanu, are 772 de voturi. Jeanu a depus deja o cerere de anulare a alegerilor și organizarea unui nou scrutin.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri