Discutii pe un ton inalt si o sedinta maraton. S-a intamplat vineri la Consiliul Local, cand consilierii au avut la mapa nu mai putin de 40 de proiecte.

Cele mai intens discutate au fost cele initiate de primar in ceea ce priveste organigrama din primarie, planul de ocupare in intentia sa de a-l evalua pe secretarul municipiului, Ovidiu Popovici, aflat in concediu medical.

Consilierii au cerut parerea sefului Serviciului Juridic, dar s-au declarat, o parte dintre ei, nemultumiti de raspunsuri. „Vrem sa angajam oameni care sa faca treaba, nu directori”, a spus la un moment dat consilierul liberal Neculai Nechita.

PUBLICITATE

N-a fost singurul care a cerut colegilor sa nu treaca organigrama care prevedea cresterea numarului de posturi cu mai multe functii de conducere si reorganizarea in mai multe directii. Sefii servicilor din primarie prezenti la sedinta au argumentat ca au activitatea aproape blocata, dorind mai degraba sa angajeze persoane care sa faca munca in adevaratul sens al cuvantului.

Directorul pietei, de exemplu, a cerut sa poata angaja maturatori, incasatori si nu sefi. Chiar daca au inteles nevoia de mai mult personal in primarie, consilierii au refuzat sa-si dea votul pe proiecte care nu avizul juristilor, solicitand sa se faca un necesar de personal, sa gandeasca o organigrama in acord cu legea care sa aiba avizul juridic si abia apoi vor da curs unei hotarari de consiliu.

In cazul secretarului Popovici, acestia au fost de acord cu legea care spune ca acesta nu poate fi evaluat cel putin pe perioada cat este in concediu medical. Spre deosebire de alte sedinte, s-au facut trei interventii.

Emil Melinte a cerut sprijinul consilierilor pentru a asigura conditii mai bune copiilor cu autism inscrisi la Scoala Montessori din Bacau, Dorin Chirilescu, fost sef de tineret la democrat liberali a cerut imbunatatirea conditiilor in Oborul Serbanesti, in timp ce Gabriel Corodeanu, si el fost consilier local PDL, a cerut ocuparea locuintelor ANL care stau goale si de un an de zile si, daca se poate, eliminarea din calculul taxei de salubrizare al minorilor.

Mai multe detalii si declaratii in editia de luni a cotidianului Desteptarea.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

 1. Cred ca daca aceasta sedinta ar fi fost intr-o piata publica nu-i vedeam bine pe domnii consilieri.
  Lupta interna dintre primari si parte din PNL se reflecta in activitatea Primariei si a serviciilor din subordine, din pacate sunt servicii care au nevoie de personal pentru a face fata volumului de munca iar dragii nostri alesi se bat pe interese de partid, de grup , de primar de orice, mai putin pentru ce au fost alesi.
  Din pacate viitorul nu suna prea bine pt Bacau in conditiile in care unii se vad deja primari altii se bat pe omul cui va fi sau nu in functie de director prin primarie.
  Consilierul local Nechita Neculai m-a acuzat astazi ca am inceput campania electorala in momentul in care le-am atras atentia ca pentru familiile cu copii l-a dublat taxa de salubritate ex o familie cu 2 copii anul trecut platea 144 ron taxa de salubritate iar anul acesta va plati 288 ron
  Domnule consilier, da voi candida, eu daca nu voi fi ales nu am nimic de pierdut, SAPA DIN MANA SI DORINTA DE A MUNCI NU MI-O IA NIMENI . dar unii daca nu vor fi alesi in spatele lor se v-a prabusi un intreg sistem abonat la banul public.

  • Este nevoie de prsonal nu de mai multi directori. Dle Corodeanu, la un moment dat ati fost sustinut de Stavarache, ati fost prieten de-ai lui , stiti bine ce fel de om este, cat de razbunator si rau intentionat, credeti ca aceasta organigrama era pentru usurarea muncii institutiei sau pentru promovarea altor sustinuti de-ai primarului? Cred ca dl.Nechita a pus unctul pe i.

   • Domnule Mihai cunosc si am trait efectele nesupunerii, am fost si sunt un contestatar al modului in care functioneaza administratia Stavarache , clar este nevoie de personal de executie dar aceasta organigrama ar fi fost mai mult pentru a se regla niste conturi interne si daca nu se rupea lantul de iubire din PNL ar fi trecut cat ai clipi. din pacate nici unii dintre ei nu au tratat aceasta problema in interesul comunitatii fiecare isi apara interesul de grup,
    Cat timp am avut posibilitatea sa critic actul administrativ niciodata nu am jignit persoana , domnul Nechita era intr-o sedinta oficiala, publica nu era pe strada folosind cuvintele “ala de la bilioteca, bibliotecarul …” tine de educatie si bun simt.
    da Stavarache este un tip razbunator dar domnul Nechita sa nu uite cand se gudura ca un catelus pe langa Stavarache pt un oscior.
    Din pacate daca domnul Luchian isi pastreaza parte din consilierii actuali nu ii vor fi de folos , chiar daca dumnealui nu isi doreste sa fie primar, fiind bagat in fata de cei care nu vor sa isi piarda privilegiile din primarie.
    Domnul Luchian ar putea fi un diplomat de cariera f bun, dar pentru primarie iti trebuie un pic de ,, sange in vene’ mai mult , pentru a putea face fata presiunilor si metehnelor din primaria Bacau

 2. Din fericire, ati scris bine, domnule Corodeanu, numai ca nu ati fost si constient de acest lucru. ,,Se va prabusi” este o actiune viitoare si se scrie cu ,,va” legat, fara cratima. ,,V-a” cu cratima este folosit intr-o actiune deja consumata. Ex.: Talentul dvs., v-a adus pretuirea publicului.

 3. Observ cu dezgust ca dl.Tescaru a prins glas. Cat era viceprimar statea ca mormolocul la sedinte, sa nu mai spun ca la primarie nu era de gasit niciodata, nu tinea audiente etc. Primaria nu are nevoie de directori gen Tescaru, sa stea o ora la serviciu cat sa isi bea cafeaua, sunt platiti din banii nostri. Cand este nevoie de o semnatura pai sa ti o dea!!!

 4. Primăria nu are nevoie de un incompetent ca Radu Ababei…
  Ăsta numai de golanii se tine!!!
  Când pregătește lecțiile pentru Universitate (el se crede profesor…A uitat ca avea dor 5 și 6 la liceu…halal profesor)…Când are timp de problemele Bacăul? ???

LĂSAȚI UN MESAJ