* in ultima sedinta ordinara, forul legislativ local a decretat majorarea de aproape patru ori a chiriilor ANL * au primit titluri de cetateni de onoare ai orasului preotii Ioan Plescau, Gabriel Ichim Radu si, post mortem, Stefan Erdes

Cu bune sau rele, actualul Consiliu Local Bacau si-a incheiat ieri mandatul. Unul zbuciumat, in care pe la prezidiu s-au perindat mai mult primari interimari decât cel ales prin vot de catre bacauani. Ce-i drept, va mai fi o sedinta extraordinara, probabil joi, dar astfel de sedinte sunt extrem de expeditive si nu prea onorate cu prezenta de unii consilieri. Finalul de mandat s-a resimtit din plin la sedinta de marti, care s-a lasat cu un vot pe banda rulanta, cu aplauze, cu fotografii de album de amintiri, dar si câteva decizii foarte importante pentru comunitate.

Una dintre acestea este consfintirea prin votul consilierilor a majorarii chiriilor din locuintele ANL, lucru stabilit de la nivel guvernamental. Practic, chiriasii vor avea de platit acum circa 200 de lei pe luna, in loc de circa 60 de lei, pâna acum. Sedinta a debutat insa festiv, cu acordarea a trei titluri de cetateni de onoare ai orasului. Acestea au fost conferite preotilor Ioan Plescau, Gabriel Ichim Radu si, post mortem, parintelui Stefan Erdes, pentru contributia adusa la spiritualitatea locala. S-au mai votat o multime de parteneriate in perspectiva unor evenimente culturale, un acord privind ridicarea unui monument al eroilor in Parcul Catedralei, dar si blocarea intentiei de ridicare a unui bloc de locuinte pe strada Manastirea Casin, in apropierea Parcului Cancicov.

Tot la sedinta de marti, Consiliul Local a primit vizita unei delegatii din Republica Moldova, dat fiind ca pe ordinea de zi au existat doua proiecte de incheiere a unor acorduri de cooperare intre municipiul Bacau si orasul Chisinau, respectiv comuna Costesti, din raionul Ialoveni, localitate cu 12.000 de locuitori, a doua ca marime din Basarabia. Acest din urma acord a fost semnat de primarul Ilie Birzu si primarita din Costesti, Natalia Petrea. A fost prezent si ministrul agriculturii din Republica Moldova, originar si el din Costesti.

La ultima sedinta ordinara au fost prezenti 19 consilieri, iar majoritatea dintre ei, la final, s-au fotografiat in grup, intru amintirea celor patru ani in care au fost colegi si au constribuit la starea de lucruri din orasul Bacau. Printre strângeri de mâna si zâmbete cordiale, primarul Ilie Birzu a anuntat ca joi ar mai fi o sedinta extraordinara, insa prea putini dintre cei prezenti l-au mai auzit. De duminica incolo, adica dupa vot, se poate spune ca vom avea un nou „parlament” local.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Bravo lor.
    Sper ca în noul consiliu sa fie numai figuri noi fără acești indivizi care s-au ținut numai de jocuri și au făcut totul, pana în ultima clipa, după cum le-a dictat din bucătărie mentorul Romeo.
    Sper sa nu-l schimbam pe unul cu tatăl lui.

LĂSAȚI UN MESAJ