Consiliul Local Bacau a aprobat, in sedinta sa extraordinara de miercuri, 20 aprilie, mai multe modificari menite sa indrepte o serie de erori din Planul de Urbanism General al municipiului Bacau. Una dintre acestea se refera la schimbarea destinatiei unui spatiu de la actuala intrare de primiri urgente a Spitalului de Pediatrie. Unitatea medicala ar trebui modernizata, ceea ce nu s-a putut face fiindca spatiul de la intrare figura ca spatiu verde, si nu ca parcare, asa cum se intâmpla in realitate. Eroarea a fost indreptata, iar modernizarea va putea incepe.

Referitor la aceasta problema, secretarul municipiului Bacau, Ovidiu Popovici, a precizat ca este vorba despre o situatie speciala, dat fiind ca ca vizeaza o institutie de interes public. „Trebuie sa se stie ca nu orice investitor poate solicita interventii pe spatiul verde, prin modificari de plan urbanistic, pentru ca si asa, de-a lungul anilor, au existat astfel de situatii nefiresti pe care vrem sa le evitam”, a spus secretarul Popovici. Hotarârea aprobata miercuri vizeaza modificari la unele cai de comunicatii rutiere si zonele aferente, precum si la institutii publice care figurau cu alte functiuni decât cea de institutie de interes public si servicii.

Unda verde pentru finantari nerambursabile

Tot in sedinta de miercuri a fost aprobat ghidul solicitantului pentru finantarile nerambursabile din bugetul local, conform Legii 350, de care pot beneficia organizatii din domeniile Educatie, Mediu, Sport, Culte, Social, Tineret si Cultura. Fiecare domeniu are propriul sau Ghid, propria grila de evaluare si propria comisie tehnica prin care acorda contractele de finantare. Proiectul de hotarâre s-a aflat in dezbatere publica in ultimele saptamâni si in sedinta de miercuri a primit un amendament din partea consilierului local Izabela Adam, care a propus ca o persoana care depune solicitari de finantare pe doua sau mai multe directii, sa faca dovada cofinantarii de 10% pentru fiecare proiect in parte. Anul acesta, Primaria aloca aproape 10 milioane de lei pentru astfel de finantari, iar proiectele pentru care s-au alocat cele mai mari sume sunt din domeniile Sport si Culte.

Parteneriate cu municipalitatea

Alte patru puncte de pe ordinea de zi a sedintei au vizat incheierea de parteneriate intre municipalitate si organizatorii unor evenimente publice, care presupun punerea la dispozitie a salilor Teatrului Bacovia si Teatrului de Vara. Unul dintre acestea este parteneriatul cu Ansamblul „Busuiocul”, care in zilele de 2 si 3 mai are nevoie de sala pentru repetitii la spectacolul „Veniti de luati lumina!”, cu ocazia Pastelui. Tot ansamblul a solicitat Teatrul de Vara in zilele de 22, 23 si 24 iunie pentru repetitii si desfasurarea Festivalului de folclor „Ion Dragoi”.

O alta manifestare programata pentru 13 mai este traditionala Regala „Ferdinand”, spectacol realizat de Colegiul National „Ferdinand I” si Asociatia „Alumni” Ferdinand. In ziua de 27 mai, tot la Teatrul de Vara, are loc cursul festiv al absolventilor din acest an ai Colegiului National „Vasile Alecsandri”. O manifestare similara, a Colegiului National Pedagogic „Stefan cel Mare” este programata pentru 30 mai, iar o zi mai târziu e rândul absolventilor de la Colegiul „Henri Coanda”.

Un alt parteneriat prevede alocarea a 13.000 de lei Teatrului Bacovia, pentru sustinerea unui spectacol stradal in organizarea Asociatiei Beneva Bucuresti, intitulat „Drumul Crucii”, in ziua de 26 aprilie, care semnifica drumul urmat de Isus catre crucificare.
De asemenea, au fost aprobate parteneriate cu Scoala Gimnaziala „Constantin Parhon”, cu Colegiul National de Arta „George Apostu” si Uniunea Armenilor – Filiala Bacau, pentru o serie de evenimente asupra carora vom reveni.PUBLICITATE