Conform unei ordonante aprobate in ultima sedinta de guvern, Consiliul Judetean (CJ) Bacau are sanse sa scape de aplicare corectiilor impuse pentru unele nereguli aparute in derularea achizitiilor pentru Celula 2 (depozitul de deseuri conform), investitie care face parte din Master-planul judetean finantat prin POS Mediu.

Ordonanta stabileste masurile fiscal-bugetare “pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corectiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislatia din domeniul achizitiilor publice.”

Actul normativ vizeaza contractele de achizitie publica a caror procedura de atribuire a fost initiata inainte de 10 iunie 2011 si pentru care nu exista un aviz consultativ emis de UCVAP (Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice) si in cazul contractelor a caror procedura de atribuire a fost initiata dupa data de 10 iunie 2011 pentru care exista inscrisa opinia “fara observatii” de catre UCVAP.

PUBLICITATE

Se aplica, de asemenea, si contractelor a caror procedura de atribuire a fost initiata incepând cu data de 1 octombrie 2011 pentru care documentatia de atribuire a fost evaluata de ANRMAP. Autoritatea de Management a POS Mediu a aplicat o corectie de 13,58 de milioane de lei proiectului care vizeaza construirea depozitului de deseuri din Bacau din cauza aplicarii incorecte a unor criterii si a modificarii unui criteriu de calificare fara publicarea unui nou anunt pe SEAP.

In cazul corectiilor, suma e nu e platita de CJ Bacau, ci retinuta din fondurile alocate prin POS Mediu in momentul decontarii lucrarilor. Normele metodologice nu au aparut inca, dar având in vedere ca UCVAP nu a facut nicio observatie pe marginea caietului de sarcini intocmit de CJ Bacau, e foarte probabil ca cele 13,58 de milioane de lei sa fie suportate de la bugetul de stat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ