Sorin Brașoveanu

Suma totală destinată finanțării proiectelor implementate de organizațiile nonprofit din județul Bacău va fi mai mare în acest an.

„În 2017 am alocat un milion de lei: 400.000 de lei pentru proiectele din domeniul cultural, 400.000 pentru cele sociale și 200.000 de lei pentru susținerea proiectelor sportive. Anul acesta, deoarece sărbătorim Centenarul Marii Uniri, am majorat suma la 1,4 milioane de lei”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean.

El a adăugat că proiectele din 2017 „au fost implementate cu succes, s-a făcut auditarea lor, deși procedura nu e ușoară, și am fost mulțumiți.” În 2018, suma destinată bugetării proiectelor sociale va fi de 300.000 de lei, a celor sportive 200.000 de lei, ca și în 2017, Cultura va primi mai mult, 600.000 de lei, iar Tineretul, mai exact proiectele derulate de tineri sau destinate promovării tinerilor, 300.000 de lei.

Dumitru Brăneanu, fost vicepreședinte al CJ, a observat că în metodologia de participare și atribuire nu e precizat nimic cu privire la drepturile de autor. „Considerăm necesar să se prevadă ca instituția care finanțează aceste proiecte, respectiv Consiliul Județean, să poată utiliza imagini, prin urmare să fie menționată cesiunea drepturilor de autor, firește, doar acolo unde se face producție de publicitate, fotografie, artă plastică”, a declarat Dumitru Brăneanu. Amendamentul său a fost aprobat.

Comisia de selecție publică va fi alcătuită din aleși locali și specialiști ai aparatului propriu al CJ Bacău.

Alte articole