24 iulie 2024
ActualitateConsiliul Județean a aprobat stimulentele pentru medici

Consiliul Județean a aprobat stimulentele pentru medici

Astăzi a fost alocată suma de 800 de mii de lei, pentru plata stimulentelor financiare către medicii și asistenții din Spitalul Județean de Urgență Bacău aflați în prima linie în luptă cu COVID-19, aferentă lunii aprilie.

În ședința extraordinară a CJ Bacău s-a adoptat rectificarea bugetară prin care a fost aprobată majorarea veniturilor obținute din subvențiile de la bugetele locale pentru finanțarea cheltuielilor curente din domeniul sănătății.Prin plata acestor stimulente, Consiliul Județean Bacău și-a onorat promisiunile făcute față de cadrele medicale care sunt cele mai expuse în fața noului coronavirus.

Plata sporului de 500 de euro promisă cadrelor medicale implicate în tratarea COVID-19, de către Guvernul Orban, întârzie nejustificat. De altfel, nici banii aferenți cazării nu au fost încă decontați. Nerespectarea promisiunilor din partea Guvernului Orban afectează cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Bacău, care lucrează în schimburi, în secțiile de tratare COVID-19.

Pe 23 martie, în regim de urgență, Consiliul Județean Bacău a alocat 500 de mii de lei pentru acordarea unor stimulente financiare cadrelor medicale de la SJU Bacău iar în data de 27 martie a fost alocată aceeași sumă pentru cazare și masă gratuită pentru personalul medical care tratează cazurile de infecție cu noul coronavirus.

Atât pentru protecția lor și a familiilor lor, dar și pentru prevenirea răspândirii virusului, a fost luată decizia de izolare, în afara domiciliului, a cadrelor medicale.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri