„E dezastru in scolile noastre si ne-am saturat”. „Vrem sa fim lasati in pace”. „Nu mai vrem scandaluri, amenintari si tipete”. Cam aceasta este atmosfera din scolile si gradinitele din comuna Filipesti, unde s-a declansat un conflict deschis intre cadrele didactice si director. Desi problemele nu sunt chiar actuale, totul s-a acutizat in momentul in care, de data aceasta, parintii din satul Cârligi au cerut explicatii. Acestia sustin ca, la mijlocul lunii trecute, când au venit la gradinita sa-si ia copiii, i-au gasit speriati, unii chiar plânsi, pentru ca acelasi director, care este aratat cu degetul si de colectivul de dascali ai comunei, i-ar fi pozat in grup, cu forta, si ar fi avut o atitudine „dictatoriala” fata de educatoare. Ce a urmat?

Copii speriati

„Copilul meu a spus ca s-a speriat tare”, ne-a declarat revoltata Nicoleta Anita, mama unui copil din Gradinita Cârligi. „Al meu – spune si Gigel Tapalaga Schifârnet – a venit acasa speriat.” „Al meu mi-a zis ca s-a tipat la doamna educatoare ca sa ne strânga gramada la poza. A venit si a facut scandal mare, de ne-am speriat toti”, a aratat si Marcela Cârlan. S-au alaturat si parintii Valentin Canache („aceeasi directoare a tipat si la domnul invatator Ion Popa, de la clasa a II-a; lucruri povestite de fetita Nicoletei Anita”), Ana Maria Galatanu („copilul meu a spus ca nu mai vrea sa mearga la gradinita daca mai vine doamna directoare si tipa”), Marian Grigoras, Mona Mihalcea, Doina Olariu, Elena Necsoiu. Toti parinti de prescolari. Cel putin pe acestia am reusit sa-i intreb cum se numesc, in vacarmul creat.

PUBLICITATE

Am fost si noi acolo, in plina zi de activitate, chiar in Gradinita Cârligi, din comuna Filipesti, unde s-a stârnit focul. Iar, cu fiecare secunda care trecea, focul a inceput sa arda. Spiritele s-au aprins, revolta li se citea pe chipul tuturor. Toti parintii se intrebau cu ce drept copiii lor sunt fotografiati de directoare, de ce sunt bruscati si, mai ales, de ce de fata cu ei educatorul de la grupa este bruscat si impins, in tipete. „Asa e tot timpul aceasta doamna director. De când e in functie, nu a venit niciodata la o sedinta cu parintii, nu ne baga in seama, vrem o adeverinta ne tine pe la usi, nu se ocupa deloc de scoala, ne face prosti, ne ameninta pe unde ne gaseste. E de la noi din sat, din Cârligi, aici a fost invatatoare. Nu e frumos ce face”, strigau oamenii. Acele poze, sustin parintii, s-au facut pentru a se face dovada prezentei la ore a copiilor, prezenta de care depinde si acordarea tichetelor de 50 lei / luna, date, din luna ianuarie, de Guvern. „Dar o simpla prezenta nu era de ajuns? Plus ca doamna educatoare face prezenta zilnica, are evidenta tuturor copiilor, de ce trebuiau pozati fara acordul nostru? Si, mai ales, de ce s-a tipat in prezenta lor?”, au mai intrebat parintii.

Sesizari fara raspuns

Focul a ars in continuare. Prezenta presei in zona a dat curaj. Au venit de fata si prof. Maricica Cabat, liderul de sindicat al cadrelor didactice din Filipesti, prof. Liliana Bujan, responsabil comisie metodica, invatatoarea Maria Candet, de la Scoala Cârligi, prof. Danuzia Pantiru, cadru didactic de matematica la Scoala Filipesti (din centrul comunei). „Tensiunile nu sunt de acum. Acum doar s-au acutizat. Scoala nu se conduce cu orgolii, asta nu se intelege aici”, s-a spus.

In mijlocul oamenilor, cea mai tacuta, dar si cea mai speriata era educatoarea gradinitei, Liliana Canache, titulara pe acest post. Ea a fost cea care, in disperare de cauza, pentru ca nu a gasit intelegere nicaieri, a ales sa cheme la fata locului si o echipa de la Desteptarea. „Asa este, incidentul din acea zi a acutizat problemele. A deranjat ca a tipat, ca au fost fotografiati copiii. Chiar mi-a spus ca are formularul de prezenta, are si acea poza a copiilor si cu procesul verbal intocmit ma aranjeaza. Adica? Noi am depus nenumarate sesizari si la Inspectoratul Scolar, dar fara nicio solutie”, ne-a spus educatoarea. Si la Sindicatul Invatamântului se stie de conflictul de acolo, si la Politie s-a ajuns, ba, mai mult, parintii revoltati s-au adresat chiar si Directiei de Protectie a Copilului Bacau.

Iar acuzele au curs: ca nu se dau bani pentru ingrijirea scolilor, ca nimanui nu ii pasa de soarta unitatilor de invatamânt din comuna, ca directoarea impune un regim dictatorial, ca nu a venit niciodata in gradinita, ca nu stie sa comunice, sa poarte un dialog etc. „Doamna director are un singur stil de a conduce: «Eu sunt director.». Si cu asta spunem tot”, a mai spus invatatoarea Maria Candet. „Mereu tonul vocii doamnei director creste in intensitate in discutia cu noi. Desi tot timpul ii cerem sa pastram decenta dialogului. Este un om care nu asculta pe nimeni, care nu te lasa sa vorbesti. Mereu cu acuze si cu incercari de intimidare. Suntem cadre didactice, care facem educatie! Nu se poate asa ceva!”, a fost si parerea prof. Maricica Cabat.

Directorul acuzat: „E ura personala”

Directorul acuzat, prof. Georgeta Zaim, a fost chemata la fata locului. Au cerut chiar parintii acest lucru, dar si toti cei de fata. In fata acestor acuzatii, aceasta a raspuns sec: „Aici e vorba de ura personala. De când sunt in functie, a aparut invidia. Pe mine nu ma caracterizeaza tipatul, doar ca am o voce cu tonalitate mai mare. Fiecare are dreptul sa spuna ce vrea. Am fost invatator in satul Cârligi, sunt de 30 de ani cadru didactic, am experienta cu copiii. Sunt acuze nefondate. Si ura personala, repet.” Si iar focul a ars. Si iar acuzele au curs. Mai ales ca, de fata cu parintii si educatoarea, directoarea Zaim a negat ca a facut poze copiilor, ca a tipat in prezenta lor, ca i-a bruscat. A fost mai mult un dialog acid, un haos total, cu multe voci care nu se mai auzeau. „Doamna, adica toti spunem acelasi lucru. Suntem vreo 30 aici. Toti vorbim aceeasi limba, iar dumneavoastra (adica prof. Georgeta Zaim, n.r.) inca mai spuneti ca nu ati facut acele poze si ca totul e doar ura personala? Asa ceva e incredibil!”, se mai spunea.

Rani care s-au redeschis

Dupa ce directorul Zaim a parasit cladirea, profesorii prezenti au tinut sa mai puncteze anumite aspecte. „Ca sa lupti cu un om care are in spate toate institutiile cu putere de decizie e foarte greu. Am fost doar 23 de colegi care am semnat o petitie, in iunie anul trecut, la Inspectoratul Scolar, prin care am cerut schimbarea directorului, desi sunt mult mai multi. Stiti de ce nu au semnat toti? De frica. Tocmai din cauza atitudinii acestei doamne director, care doar tipa si ameninta. Multi dintre colegii mei au cerut detasarea la alte scoli, din alte comune sau in Bacau, sunt colegi care nu au mers la inspectia de Definitivat, tot din acest motiv”, ne-a mai declarat Maricica Cabat, liderul de sindicat al cadrelor didactice din Filipesti.

„Toate aceste probleme se stiu la Inspectoratul Scolar. Dar acesta e orb si surd”, a adaugat si Maria Candet, invatator la Scoala din Cârligi. „Avem de la ei sase raspunsuri identice: ca se vor verifica toate cu prilejul unei inspectii generale. Inspectii care nici pâna in acest moment nu au avut loc”, a precizat si prof. Danuzia Pantiru, de la Scoala Filipesti.
Vineri, pe 11 martie, a avut loc si o sedinta de Consiliu Local Filipesti, unde s-a discutat si despre toata aceasta tensiune care exista in mediul educational din comuna. Au participat cadre didactice, parinti, consilieri locali. S-a decis, de comun acord, sa se inainteze catre Inspectoratul Scolar si Prefectura Bacau un memoriu de schimbare a actualului director.

Profesorul Georgeta Zaim conduce unitatea scolara cu personalitate juridica din comuna Filipesti (adica cele cinci scoli si cinci gradinite – respectiv cele din satele Filipesti, Galbeni, Cârligi, Oniscani si Hârlesti) din 2013, prin numire cu delegatie de catre Inspectoratul Scolar Judetean Bacau. Comuna Filipesti are o populatie scolara de circa 460 de prescolari si elevi.

„Trebuie sa se intelega, o data pentru totdeauna. Scoala nu este a directorului, nici a parintilor, nici a noastra, profesorii, nici a primariei. Este a comunitatii. Comunitatea inseamna tot. Nu punem in functii oameni care nu ne reprezinta.”
Maricica Cabat, liderul de sindicat al cadrelor didactice din Filipesti

„Nu pot sa spun decât ca sunt dezamagit de imaginea negativa pe care aceasta doamna director o face in comuna. Intr-adevar, este o persoana conflictuala, care creaza o atmosfera neplacuta in scoli. Starea ei de neputinta duce la aceasta atmosfera. E ceva mai mult decât poate duce.”
Petrica Lungu, viceprimarul comunei Filipesti

„Filipesti. Da. Stim de acel conflict, care nu este de ieri de azi, ci de mai demult. Eu, personal, ca lider de sindicat, il stiu de cel putin un an, de când, de altfel, am semnalat si Inspectoratul Scolar. Acum, acest conflict a degenerat. Asa ca am cerut Inspectoratului Scolar un control amanuntit, am sesizat, prin Federatia noastra, si Ministerul Educatiei, pentru o verificare pe teren. Acolo este clar un situatie conflictuala, care a scapat de sub control. Nu am primit nicio informatie pozitiva din acea zona, pe tot ce inseamna mediu de invatamânt. Când toti spun acelasi lucru, inseamna ca ceva nu e in regula, or, Inspectoratul Scolar se pare ca nu vrea sa vada aceasta realitate. Important este sa se ia masuri. Noi o sa continuam demersurile, pentru a detensiona situatia, pentru ca nu e normal ca profesorii de acolo, colegii nostri, sa lucreze in astfel de conditii de stres.”
prof. George Adrian Purcaru, presedintele Sindicatului Liber din Invatamânt, filiala Bacau

„Am primit si noi sesizare de la parinti. Am vorbit si cu patru dintre ei, care au reusit sa vina in Bacau, la Directie. S-a dorit sa discutam cu ei pe teren neutru. Dar, zilele acestea, o sa ne deplasam si in teren, cu unitatea mobila de interventie la domiciliu, pentru a vorbi cu parintii, dar si cu cei mici. O sa mergem in Filipesti chiar cu un psiholog, iar in final vom organiza si un consiliu comunitar consultativ pentru a se lua cea mai buna decizie. Copiii sunt inca traumatizati de cele vazute si de faptul ca, asa cum au zis parintii, au vazut-o pe doamna director cum a imbrâncit-o pe educatoare.”
pr. Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Bacau

„Da. Acolo este un conflict, asta e clar. Insa singura modalitate de a sta de vorba, intr-un cadru institutional, largit, cu directorul scolii, cu profesorii, cu parintii si elevii, cu reprezentantii comunitatii locale, cu primarul, cu cei din Consiliul Local, este o inspectie generala, care nu a avut loc de când s-a acutizat acest conflict, dar care este programata si va fi cât de curând. Clar ca vom lua masurile necesare. Dar ceea ce ne dorim este ca acele masuri sa fie bune si in folosul comunitatii de acolo, a profesorilor de acolo, a parintilor si a elevilor. Analizam cine se face vinovat, ce trebuie facut, de ce parte este vinovatia! Este clar o deficienta manageriala acolo. Dar daca este o problema, haideti sa ne si asumam responsabilitatea! Or, sunt cadre didactice acolo care pot indeplini aceasta functie, de director, si nu doresc. O sa vedem ce este de facut, vom verifica tot, vom merge in echipe complete acolo, vom lua deciziile cele mai bune pentru a crea un climat favorabil in zona respectiva.”
prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

38 COMENTARII

 1. Doamna Director de la scoala Filipesti este protejata ca si doctorita Petrescu tot de personajul femenin ,blanda,sprintena,nelinistita si influenta in Consiliul Judetean si politica Bacauana ALDE……doamna Director nu v-a avea de suferit absolut deloc pentru ca are o buna PROTECTIE. Treci la tabla si taci dracului din gura !!!!!!!!!

 2. Mihai, draga, in cazul in care esti cadru didactic, ia si te impusca. Fa un bine comunitatii. DOAMNA DIRECTOR NU V-A (CU CRATIMA ?!!!!!!!) AVEA DE SUFERIT ????????????????

 3. O politruca de doi lei! Si o toapa! Si sigur o nulitate din punct de vedere profesional! Ca majoritatea directorilor cu partide in spate!!! Cadrele didactice ar trebui sa aiba un cuvant de spus in numirea/alegerea directorului!

 4. Jenant! Manipulare si jocuri politice! Jenant! Pentru cateva cadre didactice frustrate sufera si altii. Jenant ca au fost angrenati in aceasta mizerie si parinti usor manipulabili! Cadre didactice dornice de scandal! Reclamatiile au inceput inca de la schimbarea directiunii! Oare de ce? Neavand succes cu forurile superioare au apelat la presa, MARELE JUDECATOR! Jenant! Oare viitoarele alegeri de primari au vreo legatura cu cazul? Cele mai mult cadre didactice de la aceasta scoala isi fac datoria cu profesionalism si se simt JENATE de acest scandal fabricat de cativa…

 5. Nu e singular cazul asta de la Filipesti. In rural mai sunt astfel de creaturi politruce denumite pompos directoare, cu comportamente tip tata Ileana. din Cuca Macaii.,dar blindate de protectie.

 6. Oare oamenii chiar nu vad ce se intampla cu invatamantul romanesc? Nu vede nimeni ca a ajuns de tot rahatul? Se trezesc fel de fel de matraguni care sa faca pe desteptele si sa mai dea si publicitatii mizeriile lor. Se fac de tot rasul numai prin faptul ca s-au aliat ca niste alienati mintal, incercand sa dea jos directorul actual ca dupa sa fie in scoala un haos si mai mare. Oricum, orice ati face, doamnelor, invatamantul nu o sa se ridice si nici dvs. de la nivelul inferior la care sunteti in momentul de fata. Nu va baga nimeni in seama, Desteptarea doar a avut cu ce tampenii sa umple paginile. Nu va rezolva problemele personale dintre invatatori si nici nu o sa va scoata din rahat. Va afundati din ce in ce mai rau. Rusine persoanelor care au vrut sa atraga atentia si mai ales, sa apara intr-o poza dintr-un ziar!..

 7. Stiti care e porecla doamnei Zaim prin cercurile inalte? Alea politice? 123! Da da! Exact! Adică….stim cu toții ca e saracuta cu duhul dar partidul are nevoie si de idioți. Care sa susțină mizeria ce cade de sus.

 8. Jenant e să fii pupincurist! Stai toată ziua pe la ușa țoapei și o pupi …. și mai ai tupeul să vorbești de “câteva cadre didactice “??? Doar cei slabi pregătiți au frică de un director slab pregătit! Asta e jenant mai slugă!

 9. Tensiunea la care ne supune această “doamna” director e motivul pentru care unii dintre noi preferăm să tăcem. Ne amenință că “are ea grijă de noi la inspecții”. Mulți colegi au renunțat sa mai susțină inspecțiile la timp din cauza acestei nulități. Mi-a reproșat la o inspecție că nu i-am zis sarutmana în fața elevilor:”unei doamne directoare nu i se zice bună ziua ca la ceilalți, ca eu sunt stăpân aici “! Mai și spune “ba nu aveți ce sa-mi faceți ca Iorga e cu mine!”

 10. Concluzia este simpla…oamenii incompetenti pusi in functii cheie de mafia politica. Ce credeti ca “primarul”din Filipesti este altfel? Raspuns: NU (probabil este un fost tractorist). Comunitatea nu are nevoie de oameni educati, intelepti, etc. De pe bancile scolilor trebuie sa iasa personaje ce pot fi “cumparate” cu o sacosa de zahar, faina, ulei, etc. in campania electorala. Asta este TINTA. Totul este politic. Nu se poate ca in 2016 directorul unei institutii de invatamnat sa fie denumit politic. ESTE STRIGATOR LA CER. Incotro ne indreptam? Ne dorim o tara de analfabeti? “Pestele de la cap se impute”. Am incredere, in al noulea cer, ca ceva se va schimba. Asa este la noi..pana nu se intampla ceva nu se schimba nimic. Ce trebuie asteptat? Sa se imbolnaveasca vreun elev sau profesor? Avem nevoie de o tragedie pentru a se lua masuri?

 11. cel mai frustrat este dir si isi varsa frustrarea prin atitudinea vesnic scandaloasa:cei “jenati”va trebui sa va tineti orele nu sa lasati copiii singuri:nu mai plangeti:nu cred ca cineva fabrica un scandal Ob,iar politica nu are ce cauta in scoala doar dir actual a fost numit politic si rezultatele se vad.Sunt multi cei care o pot inlocui pentru a schimba imaginea invatamantului distrusa de aceasta talentata doar la scandal

 12. ”Nu traim intr-o lume a ingerilor ci intr-o lume a unghiurilor; o lume in care oamenii vorbesc despre principii morale si actioneaza pe principii de putere” S. Alinsky

 13. Ultima frustrare

  În seara-aceea de sidef,
  A fost o mare sărbătoare
  Şi-i prooroci o ursitoare,
  Că mă-sa îl născuse şef
  De-atunci, fu scos în relief,
  Iar ca director, ascultare
  I se dădea fără-ncetare
  Acasă, la servici, la chef
  Când decedă, fu jale mare,
  Şi subalternii mult spăşiţi
  L-au plâns cuprinşi de întristare
  Iar el, cum poate bănuiţi,
  La groapă-avut-a o frustrare,
  Că nu-i spun cioclii: să trăiţi!

  sonet epigramatic de Dan Căpruciu

 14. Stimati profesori! Tare mi-ar fi placut sa va consider urmasi ai DOMNULUI TRANDAFIR! Dar, cum nimic nu este pierdut, mai aveti de parcurs o LECTIE : LECTIA BUNULUI SIMT!…asadar si prin urmare, inapoi la GRUPA PREGATITOARE! Si-abia atunci ….sa-i INVATATI pe altii!!!

  Unde va sunt mintile luminate?! Dar inimile?! Suflet….mai aveti?!

 15. Ob – protejat al domnului director cred ca vrei sa spui. Frustrare este cand pierzi o noapte ca sa reusesti sa scrii ineptii ( nu ma refer si la sonet ca oricum nu iti apartine).

 16. Un comentariu si pentru ,,frumoasa Elena ” ,care face parte din acei invatatori ai comunei pusi pe suplinire de ,,capabila” directoare. Mai bine invata sa scrii romaneste si foloseste un limbaj adecvat unui om de la catedra . Cred ca ti-a fost invatatoare chiar actuala directoare si se vede….

 17. Comentariul cel mai bun si la obiect atribuit lui nea GIGI. Pocnitorile si parasutele numite director mai ales in rural sunt slugile si aplaudacii primarilor. Nociv chiar foarte nociv sa fi uns politic sau pe alte considerente altele decat prin examen adevarat.Ne mai miram ce se petrece prin scoli………………unde sunt profesorii de altadata.

 18. Exista o vorba la noi “cand doi iti spun ca esti beat, te duci si te culci”. Daca profesorii, elevii si parintii nu te vor…pai iti dai demisia.

 19. Bravo Lora,Bravo celui semnat “un simplu cititor”, iar dumneata Lili vino director la Filipesti;speram ca intai esti OM SI APOI DIRECTOR.E Jale, amenintari. presiuni.plansete.

 20. E de apreciat asa zisa mini revolta de la Filipesti. Probabil lumea e mai curajoasa e zona periferica municipiului Bacau.Dar ce te faci ca sunt tate din astea politruce cu mintea ingusta ,ajunse peste noapte directoare in scoli din comune vai de mama lor, unde ele fac legea….junglei . mai pe inteles ce vor muschii lor si nimeni nu misca in front. ba din contra aplauda

 21. RUSINE ACTUALEI CONDUCERI, PENTRU PROASTA RECLAMA FACUTA COMUNEI SI SCOLII GENERALE FILIPESTI! Pe cand erau pe postul de Director, Doamna Danuzia, Domnul Juncu nu se auzea asa ceva…ma bucur ca fac parte din generatiile reusite, si multumesc cadrelor didactice care din pacate acum sunt umilite, pentru cum am fost formati si indumati in invatatura si educatie.

 22. In toate comunele din Bacau este aceeasi situatie. Directorii sunt numiti cu acordul primarilor si ISJ Bacau. Poltic, bineinteles!!! Unde directorii au comentat, s a produs schimbarea!!! De ce??? Pt ca Madam SOTCAN este varza!!! Ce s-a mai intamplat cu tovarasul director de la MANGERON???? Tovarasul BALCANU numit si PERINO de prieteni!!!!! S-au terminat cu violurile in WC-ur?????? De ce este liniste????? E ROTARIAN????? Dar nici acestia nu l mai vor!!!!!!!! S au saturat de lichele!!!!!!! Madam SOTCAN, mergi la Tg Ocna si ai grija de familie!!!!!!!!! ISJ-ul este prea departe de casa!!!!!

 23. Madam SOTCAN, va da socoteala candva, acolo sus este cineva care va face dreptate, mai devreme sau mai tarziu noi avem incredere, deci aceasta femeie va plati, pentru toate nedreptatile pe care le face cu atatea cadre didactice, si de la alte scoli, cum ar fi si la Scoala Lespezi, unde a numit director un cadru didactic cu definitivat, si care nu are nici o tangenta cu procesul de invatamant, este total pe dinafara. Doamna a venit ca director pentru razbunare nu pentru a face ceva pentru invatamant.Dar va plati si aceasta directoare impreuna cu familia ei care intotdeauna dau ordine in scoala, si pe deasupra mama acesteia mai si blestema cadrele didactice, mai ales ca este sotie de preot.

 24. Poate vine cineva si pe la Scoala Lespezi-Girleni, sa vada cum in toate scolile este un continuu santier, mai putina carte ce naiba, noi ne ocupam de varuit, de turnat sapa in clase, de pus parchet in fiecare an scolar. Degeaba se fac fel de fel de sesizari la adresa directorului pe nume Domnina Ginju, pentru ca este unsa cu toate alifiile, adica are bani, cumpara pe oricine, doar stim cum se fac treburile in ziua de azi. Dar nimeni nu tine si cu amaratii de salariati de la aceasta scoala, pana la urma banul vorbeste.

 25. La alegerile din 2012, un observator imi relata urmatoarea intamplare, legata de aceasta PSEUDODIRECTOARE, Z A I Ț
  Facand parte din partea Partidului Conservator, aceasta fiind propusa pentru functia de membru in comisia de votare, a iesit la tragerea la sorti (nu a tras un bilet castigator) ca si neligibila pt aceasta functie, candidat fiind INDIVIDUL NUMIT IONEL IOAN, care a si iesit primar. Atunci, actualul primar, a incercat sa faca presiuni si amenintari asupra Presedintelui de votare al circumscriptiei Filipesti. In urma refuzului altui membru, de a mai face parte din cei 5 membri ai circumscriptiei de votare, a ajuns si aceasta PSEUDODIRECTOARE sa faca parte din comisie. Imi aduc aminte, ca si de presedintele circumscriptiei de votare, s-a luat. Acesta a actionat legal in toate cazurile ivite din cauza acestei individe. Interventii au fost si din partea actualului primar. Cred ca acesta i-a propus ca in schimbul interventiilor de la aceste alegeri, va ajunge o ,,MARE DIRECTOARE”

 26. sunteți niste oameni răi!!!! niște oameni de nimic! ați făcut de râs puterea PSD! bravo PNL! se cunoaște că fosta directoare este PNL- va făcut o venetică de tot râsul,ha! ha! ha!

 27. ZAIT PAGADI a uitat cand cara cartofi cu spatele si era doar la sapa. Crede ca am uitat cu totii! O FUNCTIE NU TE FACE MAI OM SAU MAI EDUCAT!!! De demonstrat nu ne-a demonstrat decat ca este tot cu sapa in spate!

LĂSAȚI UN MESAJ