Un telefon la redcatie ne anunta preciptat ca, in Piata Centrala, se petrece un abuz la comerciantii de brazi. Ajunsi la fata locului, am constatat ca Politistii Sectiei 2, sustinuti de Politia Locala, la recomandarea inspectorului silvic responsabil cu comertul de brazi, au retinut in vederea confiscarii un numar de peste 135 de brazi.

„Ne-au confiscat marfa pe motiv ca nu am avut documentele care sa justifice provenienta. E drept, nu erau la noi, intrucât brazii provin de la o licitatie de pomi confiscati la Agas si am intârziat cu avizul. Practic n-am cum altfel, ciocanul este acolo, la locul licitatiei si nu aveam cum sa fac inca o cursa. E absurd. Nu vine cel de la Ocol sa-ti bata brazii cu ciocanul patrat al Directiei Silvice. Am adus si dovada, cu o intârziere de jumatate de ora, dar tot nu vor sa-mi returneze brazii”, spune Iulian Mitrofan, unul dintre proprietarii brazilor.

Am incercat sa obtinem un punct de vedere si de la cei implicati in actiunea de confiscare, dar fara niciun rezultat. In plus, Directia Silvica nu a raspuns apelurilor telefonice repetate, iar agentii de politie ne-au trimis sa luam legatura cu oficialii institutiei. De la acestia am aflat ca orice comerciant, in momentul in care vine la piata, trebuie sa aiba la el documentele care sa ateste de unde provine marfa.

PUBLICITATE

„La momentul controlului, persoana in cauza nu detinea documente din care sa rezulte provenienta pomilor de Craciun comercializati. Au fost ridicati cei peste 130 de pomi care vor fi predati Ocolului Silvic, iar fata de barbat s-a luat masura sanctionarii contraventionale”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

In schimb, lumea care astepta sa cumpere brazi, fiind de talie mai mica si la preturi mai accesibile, s-a aratat nemultumita de decizia autoritatilor. „Hai sa fim seriosi, nu e aici neregula. Sa caute in alta parte. Lumea cumpara de aici pentru ca stie ca sunt brazi ieftini si in regula. Nu e nimeni nebun sa faca matrapazlâcuri aici, sub nasul autoritatilor.

Si apoi, aia mari nici nu ai unde sa-i pui, trebuie sa ai vila, noua cei mici ne plac”, sustineau cumparatorii aflati la acea ora in piata. Nici incercarile proprietarilor de a rascumpara propria marfa nu i-a induplecat pe politisti, care pâna la urma au confiscat brazii asa-zis de contrabanda.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Legea e clara si orice fel de cantec este inutil. Cat priveste, totusi, piata centrala, faptul ca acolo continua contrabanda cu tigari spune multe despre coruptia din sanul politiei, doamna Butnaru.

 2. Dar pe țiganii care fac trafic de țigări, cam de 4 ani….Și sunt aceleași persoane…De ce nu îi arestează? ??
  Rahat de politie locala…Toate scursurile. ..Toți bețivii au ajuns acolo

 3. Ati vazut cati braduti sunt fara crotalii ???? daca ii intrebi pe vanzatori cica au cazut pe drum !!!!
  Sunt brazi taiati iolegal !!!!! Nu e vorba de ciocan de la ocol. O gogorita.
  Domnilopr vreti sa avem paduri … Nucumparati brazi fara crotalii !!!!
  Altfel sunteti partasi la distrugerea padurilor. Si tot voi strigati sus si tare ca dispar padurile .
  Nu mai va dati cu parerea pan ce nu va informati la autoritati. Sau consultati macar Codul Silvic.
  Ce s-a confiscat este doar varful icebergului.!!! E prea putin .

 4. Toti politistii de la piata ar trebui arestati pentru complicitate cu mafia contrabandei cu tigari si telefoane. Toti sa fie arestati si inchisi pentru ani grei.

LĂSAȚI UN MESAJ