18 mai 2024
CulturăConferința științifică „Sub semnul muzeului”

Conferința științifică „Sub semnul muzeului”

În fiecare an, pe 18 mai, se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor, zi aniversară pentru instituțiile muzeale din întreaga lume. Este ziua în care celebrăm rolul esențial al instituțiilor muzeale în cadrul societății, o bună oportunitate de a reflecta asupra importanței deosebite pe care o au muzeele în acțiunile de protejare și de promovare a patrimoniului cultural local, național și internațional.

Deloc întâmplător, această zi aniversară a fost instituită de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), pe 18 mai 1977, „cu scopul de a sublinia rolul important pe care aceste instituții culturale îl joacă în dezvoltarea societății și a comunităților, facilitând schimbul cultural, colaborarea între muzee și publicul din întreaga lume”.

Anul acesta, tema propusă de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Muzeelor este: „Muzee pentru educație și cercetare”, evidențiind rolul esențial al muzeelor în educație și cercetare, subliniind totodată și importanța muzeelor ca instituții educaționale dinamice care promovează învățarea, descoperirea și înțelegerea culturală.Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor organizând sâmbătă, 18 mai 2024, ora 18,00, la sediul din str. 9 Mai nr. 7, conferinţa ştiinţifică: „Sub semnul muzeului”. Prelegerea va fi susţinută de prof. dr. Anton Coşa.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri