Asociația „Valoare Plus” Bacău organizează sâmbătă, 19 octombrie, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, între orele 9.00 – 17.00, cea de-a III-a ediție a Conferinței Regionale „Păstrează-ți libertatea! Traficul de Persoane înrobește!”.

Evenimentul va cuprinde prezentări, discursuri, ateliere și dezbateri pe tema traficului de persoane, având ca invitați, printre alții, pe Doyin Adele-Shiyanbola, șefa secției politice a Ambasadei Marii Britanii la București, Dragoș Pătraru, jurnalist și realizator al emisiunii „Starea Nației”, Silvia Tăbușcă, coordonator al Programului pentru Securitate Umană din cadrul Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică, și Annika Svensson, ofițer de poliție comunitară și de prevenire a criminalității în Uppsala, Suedia.

„Conferința se va bucura de participarea a aproximativ 1.000 de elevi și cadre didactice din instituțiile școlare partenere din Municipiul Bacău și alte județe din Regiunea N-E și este organizată în cadrul proiectului «Stay Free 2.0», implementat de către Asociația «Valoare Plus» Bacău cu sprijinul Swedish Alliance Mission”, a declarat Marian Pădureț, președinte Asociația „Valoare Plus” Bacău.PUBLICITATE