21 mai 2024
EvenimentConferinta Internationala de Energetica Industriala, la final

Conferinta Internationala de Energetica Industriala, la final

Conferinta Internationala de Energetica Industriala 2011, organizata de Facultatea de Inginerie – Catedra de Energetica si Inginerie Electrica din Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau a ajuns la final. Timp de doua zile, aceasta manifestare stiintifica de traditie, organizata o data la doi ani, a reunit firme din domeniul energeticii, profesori din tara si strainatate, dar si institute de cercetare proiectare de prestigiu.

Cea de a VIII-a editie a Conferintei Internationale de Energie Industriala 2011 s-a incheiat. Organizata de Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau, prin Facultatea de Inginerie, Catedra de Energetica si Inginerie Electrica, aceasta ampla manifestare a facut parte din programul european EU Sustainable Energy Week, program organizat de catre Agentia Executiva pentru Competitivitate si Inovare, in numele Comisiei Europene, Directia Generala pentru Energie. A fost o conferinta deschisa, timp de doua zile, specialistilor in domeniul energiei de invatamant superior, cercetare, proiectare, exploatare, intretinere, producatorilor de echipamente/produse si furnizorilor de servicii din domeniul producerii, transportului, distributiei si consumului de energie electrica si termica. “Conferinta s-a derulat in zilele de 14 si 15 aprilie. IN plenul conferintei si in cele 7 sectiuni au fost prezentate 71 de lucrari, iar firmele de prestigiu din domeniul energeticii au organizat 5 mese rotunde, pe teme de eficienta energetica, surse regenerabile de energie si mentenanta echipamentelor energetice”, a declarat organizatorul intregului eveniment, prof.dr.Aneta Hazi – sef Catedra de Energie si Inginerie Electrica.

Un real succes

Aceasta editie a conferintei CIEI este dedicata memoriei prof.dr.ing. Ioan P. Viziteu, cel care a initiat-o in 1995. In cadrul conferintei Internationale CIEI 2011 au fost abordate teme cu privire la eficienta energetica pe intreg lantul, de la producatorii de caldura si de energie electrica pana la consumatori, utilizarea surselor regenerabile de energie, conducerea proceselor energetice si, nu in ultimul rand, protectia mediului in energetica. Coorganizatorii au participat si ei activ cu lucrari stiintifice, cu mese rotunde, expozitii, specialisti de inalta clasa, dar si cu tineri ingineri energeticieni dornici sa invete din experienta colegilor lor. “Au mai fost prezentate standuri la expozitia organizate in holul mare al corpului D din Universitatea «Vasile Alecsandri» Bacau. Ne-au facu onoarea de a fi oaspetii nostri colegi de la universitati din strainatate – SUA, Italia, Norvegia, Republica Moldova, dar si din tara – Bucuresti, Iasi, Galati, Suceava si Tg.Jiu, de la institute de cercetare – proiectare de prestigiu din domeniul energeticii. Participantii au apreciat conferinta internationala CIEI 2011 ca pe un real succes”, a mai precizat prof.dr.Aneta Hazi. Urmatoarea editie a Conferintei Internationale de Energetica Industriala va fi organizata, conform traditiei, peste doi ani, in 2013.
Roxana Neaguspot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri