26 aprilie 2024
EducațieConferința finală a proiectului STUD-UBc implementat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Conferința finală a proiectului STUD-UBc implementat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Vineri, 4 decembrie 2020, a avut loc, pe platforma Zoom, Conferința finală a proiectului „Student la UBc! Acces la educație pentru elevii din mediile defavorizate (STUD-UBc)” implementat de Universitatea „Vasile Alecsandri” (UBc) din Bacău.
Proiectul, finanțat de CNFIS prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI) 2020, a fost derulat în perioada mai-decembrie, în parteneriat cu 3 licee: Liceul „Carol I” din Bicaz, Liceul „Gheorghe Ruset Roznovanu” din Roznov și Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” din Sascut.

Obiectivul general a vizat maximizarea șanselor pentru elevii din mediile defavorizate, privind accesul la studii superioare, în grupul-țintă fiind 175 de elevi din liceele partenere.  Activitățile din cadrul proiectului au vizat facilitarea interacțiunii dintre elevii instituțiilor de învățământ preuniversitar, în special a celor aflați în medii defavorizate și reprezentanții UBc. Dintre acestea amintim: Student pentru 3 zile, Ziua Porților Deschise, Caravana Admiterii, Student 2020, Workshop-uri de consiliere.

„Vrem să mulțumim partenerilor noștri de la cele 3 licee, elevilor și studenților, precum și întregii echipe pentru realizarea tuturor activităților în mediul online. Cu toate acestea, elevii și studenții au putut să împărtășească impresii privind viața academică, să cunoască oferta educațională a celor 5 facultăți și să descopere, în cadrul workshop-urilor de consiliere și orientare în carieră, cât de important este să corelăm interesele pentru un anumit domeniu de studii cu elementele aptitudinale. Implicarea studenților de la Liga Studențească din UBc a fost esențială, în interacțiunea cu elevii, iar propunerile colectate în cadrul concursului organizat vor fi realizate anul viitor. Datorită efortului nostru comun s-au conturat direcții noi pentru colaborări viitoare, pe care ne propunem să le fructificăm cât mai curând”, a declarat conf. univ. dr. Cristina Cîrtiță-Buzoianu, director de proiect.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri