Petrică Mihăilă, consilier judeţean din partea Partidului Naţional Liberal, a organizat joi, la ora 11.00, o conferinţă de presă, în faţa Stadionului Municipal. Singura temă pusă în discuţie a fost demararea campaniei de strângere de semnături pentru salvarea Stadionului Municipal, aşa cum a fost anunţată prin comunicatul din 18 februarie 2019, publicat şi în ziarul Deşteptarea, cu titlul „Salvaţi Stadionul Municipal. Salvaţi o bucată din istoria oraşului!”.

„Apelul lansat atunci s-a bucurat de un interes peste aşteptările mele, majoritatea celor care şi-a exprimat opinia în mediul virtual, în discuţiile telefonice sau în întâlnirile directe pe care le-am avut, împărtăşesc opinia exprimată de mine în comunicat şi anume că stadionul trebuie păstrat pe locaţia actuală, iar administraţia locală să se gândească şi să aloce fonduri pentru reparaţii, nicidecum la demolare.

Ca să fiu mai exact, acţiunea de strângere de semnături a fost declanşată de mine pe 10 martie, împreună cu câţiva voluntari. Sunt optimist, deja, după trei zile, s-au adunat câteva sute de semnături”, a spus Mihăilă jurnaliştilor prezenţi. În continuare, iniţiatorul campaniei a spus că speră că o parte însemnată a băcăuanilor să fie consultată, iar pe de altă parte, acţiunea se doreşte să devină o iniţiativă cetăţenească materializată într-un proiect de hotărâre a Consiliului Local Bacău. La o primă privire, peste 90 la sută dintre cei care au fost consultaţi doresc ca stadionul să rămână tot pe aceeaşi locaţie, să fie reparat, să recapete strălucirea de altădată.

Au fost mai multe iniţiative, însă niciuna nu a fost materializată. „La un moment dat, prin 2013, administraţia locală a semnat un contract de două milioane, pentru înlocuirea gazonului, realizarea drenajului, încălzire subterană şi lărgirea cu două culoare a pistei de atletism. În septembrie 2014, se aprobă prin HCL 207, documentaţia de realizare a lucrărilor de consolidare şi modernizare a stadionului. Drenajul şi sistemul de încălzire au fost făcute, iar după 2016 nu s-a mai făcut nimic, cu toate că la preluarea mandatului, actualul primar promitea aprobarea unui plan de reabilitare a stadionlui”, a mai spus Petrică Mihăilă, care a mai precizat că „actualul stadion nu este numai pentru fotbal, ci şi pentru atletism, pentru accesul populaţiei la mişcare.

Numai că, realitatea anului 2019 ne oferă o imagine dezolantă, atât de jos, cât şi de la înălţime, de pe Clădirea Albastră, deoarece stadionul a fost abandonat în totalitate”, a ţinut să mai precizeze consilierul PNL. Nedumerirea liberalului este cu atât mai mare cu cât, afirmă el, actualul primar se bucură de susţinere la nivel local, al Consiliului Judeţean, al Guvernului şi al Parlamentului şi, totuşi, în privinţa obiectivelor principale nu se întreprinde aproape nimic.

În încheiere, Petrică Mihăilă a precizat că acţiunea lui nu trebuie interpretată politic, nu urmăreşte alte obiective, decât redarea, împreună cu cetăţenii, a stadionului publicului şi amatorilor de sport.
Toţi cei cei care doresc să-şi exprime opinia cu privire la această campanie, toţi cei care nu sunt de acord cu dărâmarea stadionului, îl poate contacta pe Petrică Mihăilă în mediul on-line, la telefon 0769. 678.289 şi, nu în ultimul rând în întâlnirile directe pe care le va avea zilnic, de luni până vineri, între orele 17.00 – 17.30, în partea stângă a intrării în stadion, unde va fi amenajat şi un cort, pentru strângerea de semnături.

Alte articole