Condamnati dupa ce au mituit mai multi politisti

1

Doi bacauani au incercat sa mituiasca mai multi politisti de la Politia Rurala Racaciuni pentru a-i convinge sa distruga un dosar penal. Inculpatii aproape ca i-au luat la rând pe toti agentii pe care i-au intâlnit in sectie, fiind in stare sa le ofere bani, bijuterii, un ceas, haine de firma, o masina, chiar si o casa. In total, cei doi au adunat 5 infractiuni de dare de mita, una de cumparare de influenta, plus infractiuni la regimul rutier.

D.G.I. a participat la trei examene pentru obtinerea permisului de conducere, dar a promovat proba teoretica o singura data, fiind însa declarat respins la proba practica. Asta nu l-a impiedicat, la inceputul anului, sa se urce la volanul unei masini, cu numere de înmatriculare expirate, si sa conduca pe raza localitatii Bacioiu, comuna Corbasca.

Pe traseu, barbatul a fost vazut de un echipaj de politie din cadrul Sectiei 5 de Politie Rurala Racaciuni. Politistii au incercat sa-l opreasca, dar inculpatul, stiind ca nu are permis de conducere, i-a ignorat.

PUBLICITATE

A fost urmarit de echipajul de politie aproximativ 1,5 km si, in cele din urma, s-a reusit blocarea masinii, pe un drum agricol. Barbatul a fost dus la sectie, insa chiar inainte de a ajunge, aflat in masina politiei, a inceput sa se roage de politisti sa-l lase sa plece. A scos din buzunar toti banii pe care-i avea – 1.817 lei, 550 de euro si 210 lire sterline, spun procurorii. Incercarile repetate de a da mita au continuat la sectia de politie, unde a ajuns si viitorul socru al inculpatului.

Rând pe rând, cei doi au insistat atât pe lânga politistii care l-au oprit pe “sofer”, dar si-au incercat norocul si la superiorii acestora. Au pus la bataie bani, bijuterii, haine si pachete din Germania, un autoturism, ba chiar si o casa, doar-doar se vor stopa cercetarile penale. “Eu îmi dau si casa, îmi dau si casa pentru el, vezi? Aia e domnu…”, se ruga inculpatul V.C. Patru politisti au facut denunturi si doar un flagrant a reusit sa domoleasca darnicia celor doi inculpati. In instanta, ei si-au recunoscut faptele.

Tribunalul Bacau i-a condamnat pe barbati la pedepse de câte 2 ani, 5 luni si 10 zile, cu suspendare, plus munca în folosul comunitatii în cadrul Primariei Corbasca, timp de 80 de zile fiecare. De asemenea, s-au confiscat sumele de 1.817 lei, 550 euro si 210 lire sterline. Curtea de Apel a mentinut condamnarile.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ