Un băcăuan a fost trimis în judecată, anul trecut, pentru infracțiunea de ucidere a animalelor, cu intenție. El este acuzat că, în octombrie 2017, a ucis patru pui de câine.

În cursul lunii octombrie 2017, un grup de copii din Podu Turcului, Bacău, a îngrijit o cățelușă, împreună cu cei 4 pui. Copiii le-au improvizat un adăpost, unde îi vizitau zilnic și le aducea de mâncare. Câteva zile mai târziu, când s-au întors de la școală, copiii au găsit adăpostul incendiat. Cățeii nu mai erau acolo, iar copiii au aflat de la un bărbat din zonă că au fost înecați în râul din apropiere.

Același martor le-a spus copiilor că l-a văzut pe inculpat aruncând ceva de pe pod. Bărbatul acuzat a recunoscut că a aruncat puii de câine în râu cu scopul de a păstra curățenia în zonă. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Podu Turcului, iar instanța a constatat că inculpatul are antecedente penale, fapta fiind comisă în stare de recidivă postexecutorie. Potrivit fișei de cazier judiciar, bărbatul a fost condamnat succesiv, în 2001, în final primind o pedeapsă de 4 ani și 1 lună închisoare.

“Instanța are în vedere că inculpatul are antecedente penale, dar pentru care nu s-a solicitat reabilitarea judecătorească, iar pe parcursul desfășurării procesului penal a avut o atitudine de recunoaștere a faptei. Totodată, este incontestabil faptul că, inculpatul s-a manifestat cu cruzime asupra puilor de câine, care nu prezentau nicio amenințare, aruncându-i în rău în scopul vădit de a-i ucide”, arată instanța.

Judecătorul a apreciat, însă, că o pedeapsă cu amendă penală “va fi în măsură să conducă la reeducarea și sancționarea inculpatului”. Astfel, s-a dispus condamnarea bărbatului la pedeapsa amenzii în sumă de 1.400 lei. Sentința poate fi atacată cu apel.


PUBLICITATE