Autorităţile judiciare belgiene au cerut executarea mandatului european de arestare emis pe numele unui băcăuan, de 65 de ani, domiciliat în Dărmăneşti. P.N. a fost judecat în lipsă şi condamnat pentru infracţiunea de trafic de persoane.

“Din cuprinsul mandatului european rezultă că persoana solicitată a fost condamnată la 40 luni închisoare de către Judecătoria corecţională din Bruxelles pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, constând în recrutarea şi exploatarea numitei L.M. care a fost nevoită să practice cerşetoria pentru aceasta”, arată Curtea de Apel Bacău, instanţa care a judecat solicitarea.

Băcăuanul a refuzat să fie predat autorităţilor belgiene, motivat de faptul că nu ar fi fost citat niciodată în dosarul în care a fost condamnat, nu a cunoscut de existenţa unui astfel de proces, nu a fost prezent la judecată şi nu i-a fost comunicată hotărârea de condamnare.

În astfel de situaţii, aşa cum au dat asigurări şi autorităţile belgiene, condamnatul are dreptul, după predarea sa, să conteste pedeapsa, iar procesul se reia în prezenţa inculpatului. Prin urmare, instanţa a dispus predarea băcăuanului către autorităţile din Belgia.PUBLICITATE