Asociatia Profesorilor de Religie „Sf. Paraschiva” din Bacau organizeaza, in aceasta perioada, un concurs intitulat „Biserica Neamului Meu”, desfasurat pe patru sectiuni. Evenimentul a debutat cu sesiunea de eseuri gazduita de Colegiul National „V. Alecsandri”, la Colegiul National de Arte „G. Apostu” se desfasoara sectiunea de desene pentru copiii din clasele pregatitoare pâna in clasa a II-a, la Scoala Gimnaziala „Spiru Haret” este in plina derulare expozitia de machete si colaje ale copiilor de clasele V-VIII, iar la Scoala Gimnaziala nr. 10 s-a organizat sectiunea de creatii literare cu tema „Sfintii, prietenii copiilor”.

„Noi ne bucuram, ca scoala gazda, ca am avut posibilitatea sa organizam aici sectiunea de machete, pentru ca avem modele deosebite, atractive, lucrari foarte bune in care copiii au demonstrat ca au talent. Tema concursului de machete a fost «Crestinul in scoala si societate», iar copiii au realizat lucruri sugestive si chiar vreau sa remarc macheta copiilor de la Colegiul Ferdinand I in care este infatisata o adevarata comunitate umana in care biserica detine locul central, sau realizarea elevei noastre Maria Horoiu care participa in concurs cu macheta unei biserici care este replica bisericii «Sfintii Apostoli Petru si Pavel», din Parcul Cancicov.

Trebuie sa subliniem ca elevii au folosit in realizarea machetelor chiar si jucariile lor. Ne bucuram foarte tare pentru reusita acestui concurs si speram sa putem continua si in anii urmatori”, a declarat prof. Teodora Plaesu, presedinta Asociatiei Profesorilor de Religie „Sf. Paraschiva” Bacau, profesoara de religie la Scoala Gimnaziala „Spiru Haret”.

PUBLICITATE

La acest concurs participa 180 de copii din Moinesti, Darmanesti, Onesti si Bacau, iar expozitiile pot fi vizitate pâna la sfârsitul anului scolar.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ