Lovitura de teatru dupa lovitura de teatru la… teatru. Dupa ce Anca Sigartau a demisionat din functia de director al Teatrului Bacovia, astazi, Tribunalul Bacau a decis anularea concursului prin care actrita a devenit managerul institutiei.

Sentinta a fost data in procesul intentat de Radu Bogdan Ghelu, unul dintre contracandidatii Ancai Sigartau, care a contestat modul de desfasurare a concursului.

Potrivit sentintei, Primaria si Consiliul local Bacau trebuie sa-i plateasca lui Ghelu si 10.000 de lei drept despagubiri morale.

PUBLICITATE

Tribunalul a anulat si dispozitia de primar prin care s-a constituit comisia de concurs si comisia de solutionare a contestatiilor dar si adresa prin care contestatia lui Radu Ghelu era respinsa.

Sentinta nu este definitiva.

Ce spune sentinta:

Admite în parte cererea formulată de reclamantul Ghelu Radu Bogdan în contradictoriu cu pârâţii Unitatea Administrativ Teritorială Bacău, Consiliul Local Bacău, Primarul Municipiului Bacău şi intervenientul Anca Sigartău.

Anulează concursul organizat de pârâţi în perioada 20.02.2015-16.04.2015, în vederea ocupării funcţiei de manager al Teatrului Municipal Bacovia Bacău.

Anulează HCL Bacău nr. 72/2015 prin care a fost aprobat rezultatul final al concursului şi proiectul de management câştigător. Anulează Dispoziţia Primarului nr. 814/27.03.2015 vizând constituirea comisiei de concurs şi a comisiei de soluţionarea a contestaţiilor. Anulează adresa nr. 24955/16.04.2015 de respingere a contestaţiei formulate de reclamant.

Obligă pârâţii la organizarea unui nou concurs în vederea ocupării funcţiei de manager al teatrului Municipal Bacovia Bacău. Admite în parte cererea de acordare a despăgubirilor pentru daune morale, obligând în consecinţă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei cu acest titlu. Respinge cererea de acordare a despăgubirilor pentru daune materiale ca neîntemeiată.

Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată constând în taxă de timbru, ca neîntemeiată.

Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Tribunalul Bacău, Secţia a II-a. Pronunţată azi, 5.04.2016, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Se strange latul in jurul lor! Anchetele vor continua! Cei responsabili de aceste blaturi, vor da socoteala in cele din urma! Vicele, este initiatorul propunerilor de consiliu local si a simulacrului de concurs! Secretarul municipiului, a avizat favorabil niste aberatii! Pusculita electorala era goala! Cultura ii va darama si ii va trimite acolo unde le este locul! La racoare!

  2. Pare ca demisia a avut la baza o banuiala/informatie referitoare la aceasta hotarare.
    In hora sunt foarte multi bagati:dl vice, dl primar (si titularul si rezerva), cei din CL, tripleta Pandelea-Sigartau- Rotaru etc
    Sa-i vedem cum vor incepe sa dea in spate si sa arunce pisica la ceilalti.
    Consilierii deja au inceput de parca nu ei au votat tot ce a cerut doamna director si le-a propus vicele.

  3. Toti pupi pupii care au pupat-o pe sugarteaua asta in dos, si ma refer aici la primar, vice, consiliul local, jurnalagii, persoane din public, nu-i asa, ar fi bine sa puna acum banii ca sa fie platita dauna asta de 100 de milioane.

  4. sunt anumiti bloggeri care o pupa si acum prin anumite parti pe Anca Sigartau – un blogger afectat care a dat si un interviu acum cateva luni in Desteptarea – care afiseaza si acum, cu neobrazare, ce mare pierdere a suferit Bacaul prin demisia doamnei. Si mai ales, ce prosti suntem noi, bacauani, care vezi Doamne, nu putem sa intelegem ce mare bine ni s a facut de catre echipa Sigartau-Pandele

LĂSAȚI UN MESAJ