16 iulie 2024
ActualitateConcursul național „Vrănceanu - Procopiu”, la a XIX-a

Concursul național „Vrănceanu – Procopiu”, la a XIX-a

La Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău s-a desfășurat, weekendul trecut, 17-19 noiembrie, ce-a de a XIX-a ediție a Concursului Național de matematică și fizică „Vrănceanu – Procopiu”, la care au participat 112 elevi din 23 de județe ale țării. Concursul este organizat de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Colegiul „Ferdinand I”, fiind, an de an, gazda acestuia.

Ca și în anii precedenți, Primăria Bacău a sprijinit derularea acestui concurs, devenit unul de tradiție, la nivel național. Subiectele au fost elaborate de o comisie națională, al cărei președinte a fost decanul Facultății de Fizică, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, prof.univ.dr. Sebastian Popescu. Nivelul subiectelor a fost unul de performanță, pentru ambele discipline. Timpul alocat rezolvării celor două probleme de fizică și două de matematică a fost de trei ore. „Suntem bucuroși că, și de această dată, am reușit să organizăm concursul în condiții optime.Elevilor și profesorilor din celelalte județe li s-a asigurat cazarea și masa la căminul, respectiv, cantina liceului. Mulțumesc colegilor mei din Cancelaria Ferdinand pentru participarea, într-o zi liberă, la asistența elevilor în timpul concursului. De asemenea, precizez că o parte dintre aceștia, alături de alte 70 de cadre didactice din județul Bacău, au participat și la atelierele de lucru din proiectul «Teatrul în educație», găzduit tot de colegiul nostru. Prin urmare, școala noastră este implicată în multiple acțiuni, benefice atât elevilor, cât și profesorilor”, a declarat prof. Nicu Harasemciuc, director.

În final, s-au acordat 29 de premii (I, II, III și mențiuni), Bacăul fiind pe podium cu premiul III, la clasa a IX-a, prin Ștefan Ștefănescu, de la Colegiul „D.Cantemir” Onești, premiul III, la clasa a XI-a, prin Radu Baston, de la Colegiul „Gh.Vrănceanu” Bacău, mențiune, tot la clasa a XI-a, prin George Ungureanu Vrănceanu, de la același liceu, și mențiune la clasa a XII-a, prin Elena Bulichi, de la „Cantemir” Onești. ”
Colegiul Național „Ferdinand I” deschide azi, 20 noiembrie, seria manifestărilor Ferdinand 150, proiect cultural-educativ care se va desfășura în săptămâna 20-24 noiembrie, Săptămâna Altfel, în parteneriat cu Primăria Bacău.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri