Născut atât din dorința de a deschide o nouă ușă către conceptul de interdisciplinaritate, cât și din aceea din a omagia personalitatea marcantă a unui fost elev al colegiului, academicianul Solomon Marcus, concursul ce poartă numele distinsului intelectual s-a aflat la cea de a VI-a ediție.

Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău a fost, weekend-ul trecut, gazda a 450 de elevi, din opt județe, participanți la Concursul Național Interdisciplinar „Solomon Marcus” înscris în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare și Extrașcolare ale MEN. Competiția a fost, la primele 4 ediții, adresată elevilor pasionați, deopotrivă, de limba și literatura română și matematică, pentru ca, la ediția de anul trecut, să își lărgească sfera interdisciplinară.

Varianta deja clasică a devenit secțiunea „Ion Barbu” și acesteia i s-au adăugat altele – „Abstractă” (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie) și „Creativitate și cultură umanistă” (limba română, limbi străine, istorie, geografie, științe sociale). Începând cu acest an s-au introdus încă două subsecțiuni – „Robotică educațională” (gimnaziu) și „Vocațional” (artă plastică), pornind de la ideea că arta e valoarea supremă, nemuritoare și că elevii colegiilor de profil trebuie să fie parte a acestei întreceri.

Atât profesorilor evaluatori din județul Bacău, cât și asistenților, propunătorilor de subiecte, îndrumătorilor elevilor, care au sprijinit desfășurarea acestui concurs valoros, le mulțumim mult, pentru efort și implicare. „Conducerea colegiului își dorește ca acest concurs să devină unul cu adevărat reprezentativ la nivel națioal, datorită modului unicat de abordare și tratare interdisciplinară din atât de multe arii curriculare”, subliniază prof. Nicu Harasemciuc, director.

Prin urmare, mereu deschis spre competiție, spre nou, dar și spre valorile clasice, spre multidisciplinaritate și, mai ales, spre performanță, Colegiul Național „Ferdinand I” a fost organizatorul unei competiții ce tinde să devină una de tradiție și de top. Ieri au fost stabilite și rezultatele finale și premiile acestei ediții. Acestea se găsesc pe site-ul colegiului, colegiulferdinand.ro.

prof. Nicoleta Zărnescu, director adjunct Colegiul Național „Ferdinand I”PUBLICITATE