În cadrul manifestărilor prilejuite de sărbatorile de iarna organizate de Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” se înscrie şi Expoziţia Concursului Judeţean „MĂŞTI” care a ajuns la a XV-a ediţie.

Şi în acest an elevii au dat dovadă de multă creativitate şi au realizat măşti care s-au inspirat din măştile tradiţionale populare romaneşti. Ne bucurăm ca prin această expoziţie – concurs se duc mai departe tradiţiile de iarnă, iar generaţiile tinere reuşesc să le cunoască şi să le adauge noi interpretări artistice.

Aflată între tradiţie şi modernitate „Masca – expresie a spiritualităţii populare” este executată de elevi în tehnici de lucru diverse: de la colaje din textile, blană, piele, sfoară, coarne, mărgele, la butaforie din carton sau polistiren cioplit şi pictat.
Expoziţia de anul acesta cuprinde un număr de 200 de măşti executate de elevii claselor V – XII din 12 instituţii de învăţământ din judeţul Bacău.

Lucrarile elevilor participanti pot fi vizionate atat la Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” Bacău.

Echipa de implementare a proiectului la aceasta ediţie este: prof. Andrieş Katy, Bogdan Florenţa, Geliman Iuliana, Jora Mădălina, Lăzureanu Ioan, Lăzureanu Ionela, Metu Loredana, Rotaru Bianca, iar în calitate de preşedinte al juriului prof. Radu Luminiţa.

Alături de Colegiul Naţional de Artă “George Apostu” Bacău organizatorul acestui concurs, au răspuns invitaţiei urmatoarele şcoli şi licee din judeţul Bacău:
Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Cel Mare” Bacău – prof. Cărare Nicoleta şi Stănescu Georgiana
Colegiul “Mihai Eminescu”, Bacău – prof. – prof. Borţun Alina
Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” Comăneşti – prof. Hazapariu Irina
Palatul Copiilor Bacău – prof. Olaru Nicoleta şi Grecia Emma
Scoala Gimnazială “Al. I Cuza” Bacău – prof. Altiparmac Anca
Şcoala Gimnazială “Spiru Haret” Bacău – prof. Bersan Ana Maria
Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Bacău – prof. Ciuche Emil
Scoala Gimnazială Nr.10 Bacău – prof. Ciuche Emil, Boca Luminiţa
Scoala Gimnazială “Mihai Drăgan” Bacău – prof. Beliacovschi Alexandru
Şcoala Gimnazială Nr.2 Dărmăneşti – Prof. Hazapariu Irina
Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Lespezi – prof. Ciupercă Corneliu

Lucrările elevilor paticipanţi pot fi vizionate la Galeria de artă a Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” Bacău în perioada 13 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020.PUBLICITATE