Câstigatorii concursului “Frederic Chopin”, dupa spectacolul de Gala, impreuna cu organizatorii si membri ai juriului Foto: Gheorghe Baltatescu

S-a incheiat Concursul International de Pian “Frederic Chopin”, aflat la editia a III-a, organizat de Asociatia “Scoala de Pian Dragos Lungu”, in parteneriat cu Fundatia ACCUM – Bucuresti, Primariei Bacau, cu sprijinul Filarmonicii “Mihail Jora” Bacau.

Au participat 33 de concurenti din România, Republica Moldova si Bulgaria. “M-am bucurat ca anul acesta am facut parte din juriul acestui laudabil concurs, care a crescut din punct de vedere valoric. Au evoluat tineri dotati, talentati, care au insa nevoie de asemenea concursuri, cu cât vor fi prezenti la mai multe asemenea competitii, cu atât vor reusi sa se exprime mai bine in perioada devenirii lor ca artisti. Un asemenea concurs are nevoie, in anii viitori, de un mai mare sprijin din partea oficialitatilor locale, de alte institutii de invatamânt, deoarece se desfasoara in Bacau, ne reprezinta, chiar daca, sa zicem, este o initiativa privata sau poate cu atât mai mult”, ne-a declarat Pavel Ionescu, membru al juriului, director al Filarmonicii “Mihail Jora”.

De altfel, Filarmonica “Mihail Jora”, si in acest an, s-a implicat asa cum o face când este vorba de promovarea tinerilor interpreti: a pus sala la dispozitie, a oferit câstigatorului concursului posibilitatea de a sustine un recital cu Filarmonica, la pianul STENWAY. “Este un premiu pe care si-l doreste orice concurent, sa cânti cu o filarmonica de asemenea valoare”, a apreciat prof. Dragos Lungu, directorul concursului. De asemenea, Asociatiai de Concerte non-profit “Syrinx”, din care fac parte Dorel Baicu, Dorin Gliga si Pavel Ionescu, la care a aderat si maestrul Ovidiu Balan, in parteneriat cu Asociatia “Europe – Direct”, condusa de prof.univ.dr. Doina Cmeciu, a oferit toate premiile acestui concurs.

PUBLICITATE

Manifestarea s-a incheiat cu un spectacol de gala, la care au evoluat premiantii concursului, stabiliti de un juriu de specialitate.

Marele Premiu si Trofeul Concursului “Frederic Chopin” – Igor Voronin- Chisinau.

Premiul I – Horghidan Anastasia Ioana- Piatra Neamt, Buzdugan Stefan Ciprian- Roman, Voronetcaia Diana- Chisinau; Premiul II – Bârladeanu Dumitru- Chisinau, Cilenty Gunay- Galati, Lupu Giulian Ioan – Iasi, Stoian Alexandru Dragos – Bucuresti, Tsveta Todorova Atanasova – Ruse-Bulgaria, Tudose Ana Antonia- Ploiesti, Mladin Nil- Bucuresti; Premiul III – Botez Eduard Florin – Bârlad; Butnaru Raris Stefan – Bacau; Petre David Costin – Ploiesti; Ionita Stefan – Ploiesti; Potopea Alexandra.

Fundatia “ACCUMM”, reprezentata prin vicepresedintele ei, conf.univ.dr. Verona Maier, a mai acordat trei premii speciale.

“Editia din acest an a Concursului de pian a fost un real succes, repertoriul acestei competitii permite concurentilor sa interpreteze mai mult de o lucrare a marelui compozitor Frederic Chopin. Acest lucru face concursul unic in tara, drept pentru care multi elevi pianisti vor sa vina la acest concurs. Multumesc tuturor celor care ne-au sprijinit si in mod special Filarmonicii «Mihail Jora», directorului acesteia, domnul Pavel Ionescu, cât si Asociatiei de Concerte SYRINX”, a spus, la finalul competitiei, prof. Dragos Lungu.

Pacat ca un asemenea concurs nu se bucura de un mai mare interes din partea profesorilor de muzica, de elevi de la scolile sI liceele din Bacau. Este, cu siguranta o ocazie unica sa vezi, sa asculti tineri interpreti din alte scoli, din alte localitati si tari, insa, cum se intâmpla la noi, si in acest caz, intervin chestiuni care nu au legatura cu valoarea, competitia, initiativa benefica a unor oameni. Sa fie vorba de orgolii, de invidie? Nu gasesc alte explicatii. Ar fi pacat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Concursul nu merita nicio atentie, nici din partea profesorilor si nici din partea elevilor, deoarece premiile se dau pe pile. Nu e vorba de orgolii sau de invidii. E de notorietate faptul ca juriul e ffff corupt, iar elevii pleaca extrem de dezamagiti , facand cunostinta cu coruptia de mici. RUSINE , madam’ Maier !

LĂSAȚI UN MESAJ