Juriul celei de-a III-a editii a Concursului de Dramaturgie – Monodrama, desfasurat în cadrul Festivalului International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, ce se va desfasura în perioada 8 – 16 aprilie 2015, a retinut în vederea nominalizarilor pentru premii 8 din cele 27 de texte primite:

“Efecte secundare” – de Carmen Dominte, “Povestea pasarii fara cuib” – Ada Lupu, “Clara si Robert. Hârtie cu portative” – Violeta Savu, “Maidanez” – Valentin Bolat, “Funambul” – Laurentiu Budau, “Eurile din iubire” – Victor Nicolae Ciobanu, “Clatite” – Radu Popescu, “Self made-monsters” – Andrei Vornicu.

Premiul de Dramaturgie – Monodrama „Valentin Nicolau”, în valoare de 1.000 de euro, consta, totodata, si în montarea textului câstigator la Teatrul Municipal „Bacovia”, laureatul devenind membru al Juriului Concursului de Dramaturgie – Monodrama, la editia a IV-a, din 2017. Premiul I, purtând numele regretatului dramaturg Valentin Nicolau, distinctie sustinuta financiar de Teatrul Municipal Bacovia, cât si premiile II si III sunt sprijinite în carti de editurile Nemira si Tracus Arte. Juriul prezentei editii a fost format din Crista Bilciu, dramaturg, laureatul editiei a II-a (2015) a Concursului de Dramaturgie – Monodrama, Monica Andronescu, critic de teatru, redactor sef al revistei Yorick, Doru Mares, critic de teatru.

PUBLICITATE

Reamintim bacauanilor, chiar daca Departamentul PR al “Municipalului” este zgârcit cu informatiile, ca Festivalul International al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” se va desfasura in perioada 8 – 16 aprilie, pe mai multe sectiuni: Monodrama, Teatru-dans / pantomima, Impro / stand-up, Animatie, Visual & digital art. Juriul va acorda câte un premiu pentru fiecare sectiune, în valoare de 2.000 de euro, si un Mare Premiu în valoare de 7.000 de euro.

La acestea se adauga, conform traditiei, Premiul onorific „Stefan Iordache”, acordat de elevi din liceele municipiului Bacau, si Premiul „Actori pentru Actor – Dinu Apetrei”, acordat de actorii din Teatrul Municipal “Bacovia”.
Gheorghe Baltatescu

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ