Colegiul National „Vasile Alecsandri” a organizat si a gazduit sâmbata, 18 iunie, cea de-a X-a editie a concursului „Alecsandriana – creativitate si literatura”.

Evenimentul a cuprins sectiuni de creatie in limbile româna, engleza, franceza, germana, italiana si spaniola, participând peste 150 de copii din Bacau, Buzau, Braila, Iasi, Galati, Olt si Piatra Neamt, care, s-au intrecut pe doua categorii, gimnaziu si liceu. Concursul final a constat intr-o proba scrisa, proba de creativitate, cu trei subiecte care vizau toate cele trei genuri literare: liric, epic si dramatic.

„Anul acesta, spre bucuria noastra, la acest concurs au participat si sase elevi din Spania, pentru lucrarile in limba spaniola si o eleva din Italia, la italiana, ce da o nota de concurs international ceea ce ne da de gândit pentru editiile viitoare”, a delarat prof. Ramona Mocanu, initiatoarea proiectului.

Elevii din strainatate au trimis lucrarile prin e-mail. Câstigatorii au primit premii constând in trofee, diplome dar si in bani, sumele provenind de la sponsori si parteneri. Cel mai mic premiu financiar a fost de 50 de lei, suma maxima acordata fiind de 200 de lei.

Cele mai importante premii le-au revenit Andreei Paval, C.N. „V. Alecsandri” Bacau la categoria liceu si George Sebastian Gainaru, C.N. „V. Alecsandri” Galati, la categoria gimnaziu. La limba italiana, Enrico-Antonio Busuioc, de la C.N. „G. Vranceanu” s-a clasat pe primul loc la categoria liceu (la categoria gimnaziu nu au fost participanti).

Miruna Solomon de la C.N. „V. Alecsandri” Bacau a câstigat categoria gimnaziu la limba engleza, in timp ce categoria liceu a fost adjudecata de Thea Hartman de la acelasi colegiu.

La limba germana, premiul I la categoria liceu i-a revenit Ioanei Marandici de la C.N. „Ferdinand I”. Madalina Andreea Patrascu de la C.N. „Ferdinand I” a câstigat competitia de la limba franceza (liceu), in timp ce premiul I la limba spaniola i-a revenit Stefaniei Ciobanu de la un colegiu de lânga Madrid-Spania.PUBLICITATE