Colegiul National „Vasile Alecsandri” a organizat si a gazduit sâmbata, 18 iunie, cea de-a X-a editie a concursului „Alecsandriana – creativitate si literatura”.

Evenimentul a cuprins sectiuni de creatie in limbile româna, engleza, franceza, germana, italiana si spaniola, participând peste 150 de copii din Bacau, Buzau, Braila, Iasi, Galati, Olt si Piatra Neamt, care, s-au intrecut pe doua categorii, gimnaziu si liceu. Concursul final a constat intr-o proba scrisa, proba de creativitate, cu trei subiecte care vizau toate cele trei genuri literare: liric, epic si dramatic.

„Anul acesta, spre bucuria noastra, la acest concurs au participat si sase elevi din Spania, pentru lucrarile in limba spaniola si o eleva din Italia, la italiana, ce da o nota de concurs international ceea ce ne da de gândit pentru editiile viitoare”, a delarat prof. Ramona Mocanu, initiatoarea proiectului.

PUBLICITATE

Elevii din strainatate au trimis lucrarile prin e-mail. Câstigatorii au primit premii constând in trofee, diplome dar si in bani, sumele provenind de la sponsori si parteneri. Cel mai mic premiu financiar a fost de 50 de lei, suma maxima acordata fiind de 200 de lei.

Cele mai importante premii le-au revenit Andreei Paval, C.N. „V. Alecsandri” Bacau la categoria liceu si George Sebastian Gainaru, C.N. „V. Alecsandri” Galati, la categoria gimnaziu. La limba italiana, Enrico-Antonio Busuioc, de la C.N. „G. Vranceanu” s-a clasat pe primul loc la categoria liceu (la categoria gimnaziu nu au fost participanti).

Miruna Solomon de la C.N. „V. Alecsandri” Bacau a câstigat categoria gimnaziu la limba engleza, in timp ce categoria liceu a fost adjudecata de Thea Hartman de la acelasi colegiu.

La limba germana, premiul I la categoria liceu i-a revenit Ioanei Marandici de la C.N. „Ferdinand I”. Madalina Andreea Patrascu de la C.N. „Ferdinand I” a câstigat competitia de la limba franceza (liceu), in timp ce premiul I la limba spaniola i-a revenit Stefaniei Ciobanu de la un colegiu de lânga Madrid-Spania.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ