Dupa concursul pentru inspector scolar general si inspectorii scolari generali adjuncti, Ministerul Educatiei organizeaza acum examen si pentru inspectorii scolari de specialitate.

Pentru judetul Bacau sunt alocate posturi pentru inspectorii scolari pe: educatie timpurie (1 post), invatamântul primar (1 post), limba si literatura româna (2 posturi), limbi moderne (2), matematica (1), matematica / informatica (1), fizica (cu atributii de indrumare si control in fisa postului si pentru monitorizarea programelor privind accesul la educatie – 1 post), chimie (0,5 post), biologie (0,5 post), istorie (0,5 post), geografie (0,5 post), socio – umane (cu atributii de indrumare si control in fisa postului si pentru invatamânt special – 1 post), arte (0,5 post), religie (0,5 post), educatie fizica – sport (1 post), invatamânt profesional si tehnic (1 post), minoritati nationale (0,5 post), management institutional (4 posturi), managementul resursei umane (2 posturi), pentru dezvoltarea resursei umane (1 post), pentru proiecte educationale (cu atributii de indrumare si control in fisa postului si invatamânt particular si alternative educationale – 1 post) si pentru activitati extrascolare (cu atributii de indrumare si control in fisa postului si pentru educatie permanenta – 1 post).

Concursul se organizeaza in baza Metodologiei de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea functiei de inspector din inspectoratele scolare, aprobata prin OMECTS nr. 5558/7.10.2011. La concursul pentru ocuparea functiilor de inspector scolar din inspectoratele scolare poate candida cadrul didactic care indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii: este absolvent al unei institutii de invatamânt superior de lunga durata cu diploma de licenta sau al ciclului II Bologna cu diploma de master; este titular in sistem, având incheiat contract de munca individual pe perioada nedeterminata in invatamântul preuniversitar, cu gradul didactic I sau titlul stiintific de doctor, cu vechime efectiva la catedra de minimum 7 ani in invatamântul preuniversitar; a obtinut calificativul anual „foarte bine” in ultimii 5 ani si nu a fost sanctionat disciplinar in aceeasi perioada, pâna la inscrierea la concurs; nu a fost condamnat penal pentru savârsirea unei infractiuni sau nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o functie de conducere, indrumare ori control prin hotarâre judecatoreasca definitiva si irevocabila de condamnare penala; este apt din punct de vedere medical; este membru al Corpului national de experti in management educational.

PUBLICITATE

„Pentru functia de inspector scolar pentru invatamântul prescolar, respectiv pentru cea de inspector scolar pentru invatamântul primar, candidatul trebuie sa fie absolvent cel putin al ciclului I Bologna, având functia didactica de profesor pentru invatamânt prescolar, respectiv profesor pentru invatamânt primar”, a declarat prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau. Perioada de inscriere la concurs: 27 aprilie – 04 mai 2015. Probele de concurs se vor desfasura intre 20 mai si 5 iunie 2015, la ISJ Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

28 COMENTARII

  • Ei na, acuma, cine nu s-a prezentat, inca., e Dumnezeul lor, al inspectorlor, nu? DAr de ce sunt doi la resurse umane? Ca fura oricum, de sting si incalca toate legile posibile.

 1. De unde pana unde exista un post deinspector pentru matematica si informatica. trebuie ocupat musai de anumite persoane? Nu cred ca se poate face indrumare si control pe informatica daca nu predai infromatica?

 2. Totul este o mascarada. Unii nici nu au scris macar 5 randuri in vreo revista scolii, dar ii veti vedea cu punctaj maxim, inclusiv la CV. ..Ciuma rosie sa traiasca!

 3. Sotcan a dat bir cu fugitii la concurs. A intrat in sala de examen si cand a vazut subiectele si a aflat ca nu va primi subiectele gata rezolvate fiind DNA-ul cu ochii pe concurs, a parasit sala de examen. S-a imbolnavit subit. Rusine, demisia trebuia sa scrie pe fata ei.

 4. nu i-ar fi rusine “stimatei” tov.insp.gen.sa organizeze un concurs pentru ocuparea posturilor aflate in subordinea dansei?adica viitorii inspectori care vor ocupa examenul prin concurs sa fie condusi de o d-na incompetenta care nu a avut nici macar curajul sa se prezinte la concurs?deja s-a dus de rapa invatamantul romanesc.

 5. Un individ promovat la conducerea unei institutii nu este obligatoriu sa se identifice cu partidul in care s-a inscris din motive personale si nu ideologice.Naravul nu are culoare politica!Ganditi-va la ceea ce au facut Florescu( PNTCD),Iorga (PSD),Ababei si Cojocaru( PNL)…!! Au facut ceva pentru CD sau pentru elevi??Au facut ceva serios si durabil? Demagogie,aranjamente,avantaje personale…Cv-iurile obtinute prin perfectionari de doi bani ar putea sa le foloseasca pentru altceva…mai putin pretentios!

 6. Ce concursuri. Vrajeala pe fata. Lingaii si presurile pesedeiilor vor avea prioritate. Si in teritoriu e la fel. Toti lingaii si aplaudacii pesedeilor au fost numiti mari directori. Niste habarnisti.

 7. “Lingai si presuri ale pesedeilor”,lingai si presuri ale noului PNL,indivizi a caror minte a fost incetosata de mizeria basista,infierbantati de ura,ne fac rau tuturor.Salvati-va ,apelati la terapeuti inaite de a deveni victime ale transferului de sentimente negative si clisee ideologice!”Succesuri’!!!!

 8. Madam’ Ego,ai dreptate si cu PNL-ul dar cancerul Romaniei a fost,este si va fi Ciuma Rosie,acolo sunt cei mai vechi in meserie,adevaratii hoti ai acestei tari.Sunt de acord si cu basismul pana la un punct.Nu-l vedeai tu pe Felix la racoare daca Bombo sau Geoana fermecata ieseau presedinti in locul lui Base.

 9. De ce au plecat sau şi-au dat demisia o multime de profesori valolosi? Ciuperca, Merticaru, Pruteanu etc Nu au mai rezistat la mizeriile facute zilnic. ISJ-ul va ajunge o gasca 100% formata din incompetenti si lingai pusi politic.

 10. Adio concurs vreau sa zic. Tovarasa n-a luat concursul,tovarasele n-au luat concursul,iar tovarasii si-au retras dosarele pentru a merge cu delegatii si in anul urmator..Poftim exemplu. De sus pana jos o apa si un pamant. Rusine,Daca aveati valoare va prezentati la concurs. Ar trebui sa luati teapa si sa poftiti d/lor la catedra ,ca sunt unii care au cam uitat cum e pe la scoala.Ati iesit unii la pensie sau mai aveti un an,doi si tot acolo vreti sa stati.Tare va este rau dragalasilor.

LĂSAȚI UN MESAJ