– dosarul de inscriere se depune, in perioada 20 aprilie – 4 mai, la ISJ Bacau

Ministerul Educatiei a deblocat procedura de organizare a concursurilor din sistem. Acum s-a stabilit un nou calendar, iar pentru Bacau se organizeaza concurs pentru ocuparea a doua functii vacante de inspector scolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau si a functiei vacante de director la Casa Corpului Didactic Bacau, in baza Metodologiei din Ordinul 5557 / 7.10.2011.

Poate candida personalul didactic care indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii: este membru al corpului national de experti in managementul educational, este absolvent al unei institutii de invatamânt superior, cu diploma de licenta, este titular in invatamânt si are gradul didactic I sau titlul stiintific de doctor, are o vechime in invatamântul preuniversitar de cel putin 8 ani, dintre care cel putin 5 in ultimii 10 ani, a obtinut calificativul „foarte bine” in ultimii 5 ani si nu a fost sanctionat disciplinar in anul scolar curent, are recomandare vizând calitatile profesionale, manageriale si morale, din partea consiliului profesoral al unitatii de invatamânt sau din partea consiliului de administratie al inspectoratului scolar, nu a desfasurat politie politica si nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o functie de conducere in invatamânt prin hotarâre judecatoreasca definitiva de condamnare penala, este apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea functiei si la data sustinerii concursului nu a implinit vârsta standard de pensionare.

Probele de concurs se vor desfasura in perioada 19 mai – 10 iunie, la sediul Ministerului Educatiei. Dosarele de inscriere se depun in perioada 20 aprilie – 4 mai, la ISJ Bacau. Pentru inspectorul general s-a organizat concurs anul trecut, iar prof. Theodora Sotcan l-a trecut cu nota maxima. Mandatul de conducere este de patru ani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ