“Dedicam editia din acest an, a IV-a, a acestui concurs memoriei academicianului de origine bacauana, Solomon Marcus, un învingator în lupta cu timpul. Marea viata poate începe dupa moartea biologica.

De fapt, «testul pentru calitatea unei vieti umane îl reprezinta capacitatea de a supravietui prin realitatile ei» afirma regretatul academician Solomon Marcus, trecut în nefiinta la 17 martie a.c”, a declarat, la deschiderea competitiei, profesorul de istorie Nicoleta Zarnescu, organizatorul acestei editii.

Ca în fiecare an, Colegiul National “Ferdinand I” Bacau este gazda acestui concurs, inclus în calendarul concursurilor scolare, aprobat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, în anul scolar 2015-2016.

PUBLICITATE

La aceasta editie participa circa 200 elevi din judetele Moldovei, din clasele V-XII. Concursu, care are loc astazi, sâmbata 14 mai, consta într-o proba interdisciplinara, cu subiecte de limba româna si matematica, iar durata este de 3 ore, pentru clasele de gimnaziu, si 4 ore, pentru clasele de liceu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ