Echipa de robotică Echo Pulse a Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău a organizat a doua ediție a evenimentului „Winter Roboland” împreună cu echipa Rusty Androids Vrănceanu la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

13 echipe de robotică din Bacău, Târgu Neamț, Onești, Piatra Neamț, Iași, Focșani, Vatra Dornei, Buzău, și-au adus roboții și au concurat, s-au antrenat, pentru etapele ce urmează în cadrul campionatului național de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania. Poate s-ar crede că a fost doar o serie de meciuri demonstrative între roboți, însă cine a fost acolo a simțit cu siguranță atmosfera unică pe care au creat-o cei 120 de liceeni participanți.

Evenimentul, aflat la a doua ediție, a avut scopul de a aduce spiritul care însuflețește comunitatea STEM din România mai aproape de băcăuanii de toate vârstele. Polarizați în jurul roboților pe care îi construiesc, tinerii din toate colțurile țării, care pun bazele acestei comunități, s-au antrenat și au făcut spectacol în terenul de joc.

Companiile care susțin activitatea echipei Echo Pulse sunt Aerostar S.A. Bacău, Cora Bacău, Vimercati East Europe – HIT PARK, Nest Hub – Community & Coworking, SIF Moldova SA.PUBLICITATE