Concurs de majorete

Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat vineri, 7 aprilie, de la ora 10.00, un Concurs de dans și arte vizuale, intitulat ”Invitaţie la sănătate”, un proiect inițiat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, la care participă elevi din școlile gimnaziale și liceele / colegiile din mai multe județe ale țării.

Acum, la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” s-a desfășurat etapa județeană a acestei competiții, la care s-au înscris trei echipaje: de la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” – echipa de majorete Red & White, de la Colegiul Tehnic de Comunicații ”N.V.Karpen” – echipa Black Stars și de la Școala Gimnazială nr. 10 – echipa Red Stars. ”Concursul de dans este mesagerul Zilei Mondiale a Sănătăţii şi are ca scop stimularea motivaţiei practicării unui stil de viaţă sănătos, prin activarea energiei pozitive a copiilor într-o provocare competitivă, constructivă, mişcarea devenind antidotul care combate plictiseala, pierderea timpului, neimplicarea. Avem niște copii foarte talentați și frumoși, care au acordat o maximă atenție acestui concurs”, ne-a declarat prof. Doinița Ciobanu, consilier școlar și coordonatorul județean al Concursului ”Invitație la sănătate”.

În total, în sala de sport a colegiului organizator s-au întrecut 43 de eleve de la cele trei unități de învățământ din Bacău care s-au înscris în concurs, pe cele trei echipe. Juriul a fost format din prof. Marcela Olteanu, de la Colegiul Național ”Ferdinand I”, prof. Marilena Grigoraș, directorul Școlii Gimnaziale ”Gh.Avramescu” Prăjești, Marta Butnaru, inspector de specialitate la Centru Județean al Agenţiei Naţionale Antidrog Bacău și prof. Gabriel Lungu, de la Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”.

La notare, au fost apreciate următoarele aspecte: sincronizarea și calitatea execuției, pașii de dans, elementele specifice ce țin de dificultate și diversitate, corelarea muzică – mișcare și tehnică de lucru, dinamica exercițiului și originalitatea compoziției. În urma departajării s-a decis ca locul I la gimnaziu să fie ocupat de echipa Școlii Gimnaziale nr. 10 Bacău, iar locul I la liceu, de echipa Colegiului Național ”Vasile Alecsandri”, echipa CTC ”N.V.Karpen” ocupând astfel locul II.

”Ce este foarte important e că în luna iunie, la Constanța, va avea loc faza regională a acestui concurs unde vor participa echipajele situate pe primele locuri. Din Bacău, vor fi în această competiție cele două echipaje care acum, la faza județeană, s-au situat pe primul loc, respectiv Red Stars, la gimnaziu, şi Red & White, la liceu. Concursul este la a treia ediție, dar de la an la an s-a tot extins, ca număr de participanți. Este posibil ca de anul viitor deja să vorbim despre o competiție națională”, a mai explicat profesorul coordonator Doinița Ciobanu.

Concursul de Dans şi Arte vizuale are ca scop stimularea activităţii fizice în rândul copiilor pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Alte articole