Aflat la cea de a treia ediție, Concursul de alergare montană ,,Legendele Nemirei”, se va desfășura sâmbătă, 6 iulie, în Parcul Central din stațiunea Slănic-Moldova, cu începere de la ora 9,00, în organizarea Asociației ,,Prietenii Slănicului”.

Competiția va cuprinde trei curse distincte:

Maraton: Concurs destinat alergătorilor desăvârșiți și celor care doresc să-și depășească limitele; va fi o cursă pe distanța de aprox. 43 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca. +2.400m. Startul și sosirea vor avea loc în Parcul Central. Traseul: Parc Central – Valea Slănicului – Valea Pufu – Valea Dofteana – Muntele Cleja – Valea Ciunget – Culmea Ciungetului – Vf. Nemira Mare (1.649 m) – Șaua Nemira – Vf. Nemira Mica (1.627 m) -Vf. Șandru Mare (1.640 m) – Culmea Căprioarei – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – Pârtia de schi Nemira – Parc. Puncte de interes de pe traseul maratonului: Tranșeele din Primul Război Mondial, Vârful Nemira Mare, Vf. Nemira Mică, Vârful Șandru Mare, peisajele către Munții Ciucului, Rezervația Naturală Nemira, Poiana Căprioarei.

Cros: Cursă destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și doresc să-și schimbe modul de viață, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca. +700m.

Startul se va da din Parcul Central al stațiunii si urmează traseul: Parc Central – Valea Slănicului – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – Pârtia de schi Nemira – Parc Central.

De la manifestare nu lipsește nici Cursa Copiilor, un concurs destinat celor mici. În funcție de categoria de vârsta, aceștia vor parcurge diferite distanțe, în Parcul Central.

Înscrierile se pot face online pe website-ul competiției www.legendelenemirei.com, iar preluarea numărului de concurs și validarea înscrierii se va face pe baza unui act de identitate, vineri, 5 iulie, de la ora 14,00 și sâmbătă, 6 iulie, între orele 7,00 – 8,00, în spațiul special amenajat în parcarea de lângă Parcul Central Slănic-Moldova.

Copiii se pot înscrie la fața locului pentru cursa destinată lor. Fiecare participant va semna o declarație de responsabilitate.

Cei care doresc să se implice în organizarea evenimentului, să devină voluntari sau să devină parteneri pot scrie un email la legendelenemirei@gmail.com

Festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi, cu începere de la ora 17,00.

Romulus-Dan Busnea