Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat ieri, pe site-ul sau, lista posturilor vacante puse la dispoziţia salariaţilor din cadrul ANAF care au primit preaviz.

In judetul Bacau, 86 de preavize au fost primite in cursul saptamânii trecute de salariati de la Directia de Finante. Restructurarea institutiei le ofera in schimb doar 47 de posturi in Bacau si altele la nivel de regiune, pentru ocuparea carora cei 86 ori vor da concurs, acolo unde sunt mai multe solicitari pe un post, ori vor parasi sistemul, daca doresc. In total, la nivel de regiune, exista 536 de posturi scoase la concurs. Dupa cum ne-a declarat liderul sindical al finantistilor bacauani, Iulian Cerbu, de ieri au inceput inscrierile pentru ocuparea posturilor vacante.

„Inscrierile dureaza cinci zile lucratoare, timp in care cei care au primit preaviz pot opta pentru un post la Bacau sau din regiune, la Piatra Neamt, de exemplu. De asemenea, si cei de la Piatra Neamt pot opta pentru Bacau, deci ar putea exista concurenta si din acest punct de vedere. Totusi, sunt putine cazurile angajatilor care ar dori sa plece din judet” – spune Iulian Cerbu – lider sindicat.

PUBLICITATE

Reorganizarea ANAF a dus la disparitia Directiei Generale a Finantelor Publice si inlocuirea ei cu Administratia judeteana a finantelor publice Bacau, ca structura in cadrul Directiei generale regionale a finantelor publice Iasi. De asemenea, administratiile finantelor publice ale muncipiilor si oraselor au fost desfiintate si inlocuite cu Serviciile Fiscale municipale si orasenesti.

Garda Financiara se desfiinteaza si va fi inlocuita de Directia de Lupta Antifrauda. Noile posturi vor fi ocupate, insa, numai pe baza de concurs. De asemenea, fosta Direcție Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale va fi inlocuita de Biroul Vamal de Interior Bacau, unde se vor organiza testari in vedea ocuparii noii scheme de personal. Persoanele disponibilizate (care nu se vor mai regasi pe noile posturi sau care nu vor lua examenul) nu vor primi salarii compensatorii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ