Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Onești pentru acest an, care s-a înscris ca cel mai important proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de luni, a decurs într-o „atmosferă a concordiei”.

Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești, a menționat prioritățile avute în vedere pentru acest an și a evidențiat între acestea finalizarea Catedralei Ortodoxe „Pogorârea Sfântului Duh”, reabilitarea Căii Adjudului, a străzilor Mihai Bravu, Tineretului, Eternității, Siliștei (din cartierul Slobozia), amenajarea unei zone de recreere la fostul spațiu al Grădinii Zoologice, sistematizarea intersecției de la Monumentul „Voievodul”. Fiind un buget pentru funcționarea Primăriei, dar și pentru dezvoltarea Oneștiului, edilul șef al municipiului a arătat că „este necesară reducerea cheltuielilor la toate compartimentele”.

Primarul Gnatiuc și-a însușit două din amendamentele depuse la dezbaterea bugetului pentru acest an. Astfel, prin consiliera Mihaela Bădic Geaboc (ALDE) s-a propus „să se regăsească toate lăcașurile de cult, pentru a fi susținute în acest an de Primăria și de Consiliul Local Onești iar pentru reabilitarea Căii Adjudului să fie prevăzută o sumă de 50.000 lei în vederea realizării documentației necesare”.

La rândul lor, consilierii locali PNL au propus ca amendament modernizarea și asfaltarea străzilor Tineretului și George Călinescu și alocarea a 10.000 lei pentru cheltuieli de proiectare în realizarea unor lucrări de reabilitare a Casei de Cultură din Onești. „Este posibil ca să putem moderniza această instituție, ce nu a cunoscut investiții în ultimii ani, pentru ca în viitor să ne putem bucura de activități culturale la standardele cele mai moderne în Onești”, a declarat consiliera Elena Pașcu Apăvăloaie.

Proiectul a fost aprobat cu 16 voturi „pentru” și doar patru abțineri (ale consilierilor locali ai PSRO).

Sursa foto

Alte articole