În fiecare an, înainte de plecarea orchestrei în turneul italian, la Concursul Internaţional de la Citta di Cantu, maestrul Ovidiu Bălan dirijează la Sala “Ateneu” concerte pregătitoare acestei importante competiţii la care participă pianişti din întreaga lume. Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” este prezentă la fiecare ediţie a prestigiosului concurs şi câştigătorii sunt invitaţi să concerteze în Bacău. In acest an sărbătorile pascale coincid cu pregătirile pentru o nouă ediţie, aşezîndu-se sub semnul sacralităţii sfintei Invieri.

Aseară a avut loc prima întâlnire cu pianişti, discipoli ai pianistului Vincenzo Balzani. Maria Izabela Voropciuc a interpretat Concertul nr. 27 KV 491 de W. A. Mozart, Xing Chang (China) – “Imperialul” de L.v Beethoven, Matias Cuevas (Chile) – prima parte din Concertul nr. 1 de Fr. Chopin şi Valentina Kaufman (S.U.A) – Concertul în la minor de E. Grieg.

În Joia Mare, un alt Concert de concerte pentru pian şi orchestră sub bagheta experimentatului Ovidiu Bălan, de această dată, cu muzică rusească. Partea I din Concertul în do minor de Serghei Rahmaninov cu Francesca di Molfetta din Italia, întregul Concert nr.2 cu discipola prof. univ. dr. Daniel Goiţi, Sabina Iuliana Oprea. Concertul nr. 1 de acelaşi compozitor cu Davide Ranaldi (Italia) şi binecunoscutul Concert nr.3 op.26 de Serghei Prokofiev cu Andrea Molteni (Italia). Interpreţii sunt, aşa cum aţi ghicit – elevi ai pianistului Vincenzo Balzani la Conservatorul “Giuseppe Verdi” din Milano.

PUBLICITATE

Ozana Kalmuski Zarea

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ