La începutul lunii aprilie, pe scena Ateneului evolua Trio-ul berlinez Boulanger. Acum, avem ca oaspeți din Berlin un Duo pianistic fondat în anul 2012 de doi pianiști originari din România, care s-au cunoscut în timpul studiilor de la Hochschule der Künste la Berlin și mai târziu pe scenele de concert. Duoul  Zsuzsa Bálint & Cristian Niculescu  concertează cu succes in Germania, fiind invitat la festivaluri internaționale ori în serile de concerte ale orchestrei Berliner Camerata. 

Niculescu este  fondatorul formațiilor camerale Dinu Lipatti Berlin și ensemble contempo paris și Vineri,  6 mai ei ne vor delecta cu binecunoscutele opus-uri franceze: Petite Suite de Claude Debussy, Jeux d’enfants de Georges Bizet , Dolly Suite de Gabriel Fauré  și , în primă audiție, 4 Tangouri de Saul Cosentino.

Joi seara, Zsuzsa Bálint și  Cristian Niculescu vor interpreta Concertul pentru două piane și orchestră KV 242 de Wolfgang Amadeus Mozart, în compania orchestrei băcăuane. Membrii Trio-ului Syrinx: Dorel Baicu –flaut, Dorin Gliga – oboi, Pavel Ionescu – fagot, s-au impus repede, devenind un nume cu rezonanță internă și internațională.

PUBLICITATE

La numai un an de la înființare, în 1983, obțineau în Anglia primul premiu – ce avea să le ateste valoarea pe plan mondial.  Au urmat multe premii, lucrări ce le-au fost dedicate și un impresionant număr de concerte.

Ei vor fi soliști în memorabila pagină compusă de Antonio Vivaldi, Concertul  La tempesta di mare, dar și în Concertul lui Fasch pentru flaut, oboi și orchestră. Programul se încheie cu Simfonia nr.29 din creația mozartiană, sub bagheta unui apreciat dirijor, prezent în fiecare stagiune concertistică la Filarmonica Mihail Jora, Dumitru Goia.

OZANA KALMUSKI ZAREA


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ